Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Projectmatig werken

Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven

  • Beschrijving
  • Overzicht

Binnen organisaties wordt steeds meer projectmatig gewerkt en als medewerker wordt u steeds vaker gevraagd om vanuit uw rol mee te doen aan projecten en bij te dragen aan het gewenste projectresultaat. U wordt hierdoor geconfronteerd met een andere manier van werken. In plaats van taakgericht en routinematig bezig te zijn, moet u binnen een projectteam, ineens doelgericht en projectmatig aan de slag. De cursus projectmatig werken is bij uitstek geschikt voor projectmedewerkers en ondersteuners die steeds vaker betrokken worden bij het projectmatig werken. In deze praktische cursus leert u de uitgangspunten, methodes en technieken van projectmatig werken en kunt u uw eigen rol in het project duidelijk bepalen.

Na het volgen van de cursus:

  • Bent u in staat aan te geven wanneer er sprake is van een project;
  • Beschikt u over de nodige basiskennis van projectmatig werken en de projectorganisatie;
  • Kunt u de succesfactoren en kenmerken benoemen van projectmatig werken en projecten;
  • Kunt een projectorganisatie beschrijven;
  • Kunt u een bijdrage leveren aan het projectplan;
  • Kunt u de consequenties van dit plan voor uw eigen werkzaamheden goed inschatten;
  • Kunt u uw eigen werkzaamheden binnen het project goed plannen en beheersen.

Samenwerking Hanzehogeschool en Triple Plus

Onze scholing op het gebied van projectmanagement vindt plaats in samenwerking met Triple Plus. Medewerkers van Triple Plus verzorgen trainingen projectmanagement maar werken ook als (interim) projectleiders. Dankzij jarenlange ervaring kent Triple Plus alle ins en outs van projectmanagement in de praktijk. De Hanzehogeschool heeft veel ervaring met de koppeling van project en organisatie. De samenwerking tussen Triple Plus en de Hanzehogeschool biedt u dus praktische en inhoudelijke kennis van projectmanagement maar laat ook zien hoe u een project in de context kunt inpassen.

Ook op maat voor uw organisatie

Wilt u liever in-company? Of denkt u aan een opleiding die niet op onze website staat? Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.


Om projecten binnen de procesgang van de eigen organisatie goed in te bedden, is het nodig om duidelijke spelregels en procedures rondom projectmatig werken af te stemmen. Deze afspraken hebben direct invloed op uw eigen werk en zijn erop gericht om uw inzet in projecten te kunnen combineren met uw huidige werk.
Met deze cursus wordt de basis gelegd voor het projectmatig opzetten, managen, uitvoeren en afronden van opdrachten.De theorie wordt zoveel mogelijk gelinkt aan praktijkvoorbeelden. U krijgt processtappen en instrumenten aangereikt waarmee opdrachten projectmatig kunnen worden opgezet en uitgevoerd.

Doel

De doelstelling van deze cursus is dat u als projectmedewerker of projectondersteuner kennis maakt met de belangrijkste principes en methodieken van projectmatig werken. Daarnaast gaat u in de cursus oefenen met een aantal casussen uit de praktijk om hierdoor meer kennis te krijgen van het dynamische proces binnen projecten. Op deze wijze wordt de kennis gekoppeld aan de praktische toepasbaarheid van het geleerde. Hierdoor zult u tijdens en na deze cursus in staat zijn het geleerde in uw eigen werk toe te passen.

Inhoud

In deze praktijkgerichte cursus krijgt u inzicht in de basisprincipes van projectmatig werken en leert hoe de projectorganisatie werkt. U krijgt inzicht in hoe u een projectplan kunt opstellen en leert de daaruit voortvloeiende activiteiten voor uw rol binnen het project helder te krijgen. Vervolgens zal er aandacht besteed worden aan het goed leren plannen en beheersen van uw tijd, hetgeen van groot belang is om het projectmatig werken goed te laten aansluiten bij uw overige werkzaamheden. Vanuit een aantal praktijkvoorbeelden gaat u oefenen om goed te leren samenwerken binnen projecten. Hierbij draait het om de diverse rollen binnen het projectteam en de daarbij behorende taken en verantwoordelijkheden. Ook wordt gekeken welke elementen een projectteam succesvol maken. Uiteraard gaat de cursus uitgebreid in op de competenties die een projectmedewerker of projectondersteuner nodig heeft.

Projectmatig Werken maakt deel uit van de post hbo opleiding projectmanagement.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Tijden Overdag, Avond
Kosten €895
Les locatie type Op het instituut, Bij het bedrijf
Titulatuur Geen titel
Website http://professionals.hanze.nl/alle-opleidingen/management-organisatie/projectmanagement/projectmatig-werken/
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Afronding Certificaat