Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Duurzame Huisvesting (module aanschuifonderwijs)

Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven

  • Beschrijving
  • Overzicht

De module Duurzame Huisvesting wordt verzorgd door het Instituut voor Facilty Management, Hanzehogeschool Groningen.

Beslissingen over het (her)huisvesten van een organisatie hebben een langdurig effect op het functioneren van de organisatie en aanzienlijke financiële consequenties. Vooral in de exploitatiefase kunnen de onderhoudskosten van een gebouw een grote financiële last zijn. Een facility manager moet nieuwe huisvesting of een ingrijpende verbouwing kunnen realiseren en die vervolgens kunnen beheren. De module Duurzame Huisvesting behandelt alle aspecten van het huisvestingstraject inclusief de beheerfase: van het vertalen van bedrijfsambities naar het creëren van een passen de duurzame huisvesting.

Na het afronden van de module:

  • kunt u de (her)huisvesting van een organisatie begeleiden
  • beheert u de huisvesting
  • hebt en houdt u overzicht over de financiën van de huisvesting

Ook op maat voor uw organisatie

Wilt u liever in-company? Of denkt u aan een opleiding die niet op onze website staat? Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.


Tijdens de module Duurzame Huisvesting stelt u in de rol van intern adviseur een ambitiedocument op voor de huisvesting van een organisatie voor een periode van 5-10 jaar. U leert de ambities van het bedrijf te vertalen naar goede passende duurzame huisvesting. Een expertvoorbeeld bestuderen helpt u hierbij. Daarnaast maakt u een beheerdocument. Daarin schenkt u aandacht aan het beheren van de huisvesting van de organisatie na de aanpassing die voortvloeit uit het ambitiedocument. Hierbij focust u op preventief, normatief, correctief en duurzaam onderhoud van gebouwen, terreinen en (hoofd)installaties.

Doel

U onderzoekt en beheert op vakkundige wijze de huisvesting van uw organisatie.

Inhoud

  • ambitiedocument huisvesting
  • programma van eisen
  • beheerplan
  • financieel management
  • (duurzame) huisvesting (theorie)

Module volgen

Mist u in uw werk net die kennis over een onderwerp en wilt u zich daarover bijscholen zonder meteen een volledige studie te moeten volgen? Dan kunt u bij de Hanzehogeschool een module volgen.

Een module is een op zich staande studie over een duidelijk afgebakend onderwerp. Bij de meeste modules schuift u aan bij een groep (deeltijd)studenten die de module volgen als onderdeel van hun hbo-opleiding. De lengtes van modules variëren van enkele dagdelen tot een heel cursusjaar. De modules van de Hanzehogeschool worden gegeven binnen een wettelijk erkende hbo-opleiding.

Na het afronden van de module ontvangt u een bewijs van deelname. Voor modules die worden afgesloten met een toets ontvangt u een certificaat. De kwaliteit van het onderwijs dat de Hanzehogeschool biedt, wordt gegarandeerd door keurmerken van officiële instanties.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 10 weken
Tijden Avond
Kosten €1500
Les locatie type Op het instituut, Bij het bedrijf
Titulatuur Geen titel
Website http://professionals.hanze.nl/alle-opleidingen/management-organisatie/management/duurzame-huisvesting-module-aanschuifonderwijs/
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Afronding Certificaat