Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven

8.33 2 1 10
 • Beschrijving
 • Contact
 • Opleidingen
 • Vestigingen
 • Werknemers
 • Testimonials

Blijf in beweging

Andere uitdagingen vragen om andere oplossingen. De maatschappij en uw werkveld veranderen voortdurend. De kennis en vaardigheden van gisteren kunnen morgen al niet meer voldoende zijn. Wie bij wil blijven of voorop wil lopen, zal steeds nieuwe vaardigheden, talenten en competenties blijven ontwikkelen. Beweging is vooruitgang.

Als professional van nu bent u flexibel en wilt u voortdurend mee ontwikkelen met een veranderende vraag. Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven helpt u om de kennis en vaardigheden te realiseren die voor uw werk en carrière cruciaal zijn. Wij dagen u uit om in beweging te blijven en uw talenten te ontwikkelen en te delen. U haalt daarmee niet alleen het maximale uit uzelf, maar stimuleert ook de talenten van anderen. Blijf in beweging, zodat u daarna uw bedrijf of organisatie in beweging kunt zetten. Kennis ontwikkelen is kennis delen.

Wij geven uw opleiding samen met u vorm
Professionals en Bedrijven is uw toegang tot het onderwijsaanbod van de Hanzehogeschool Groningen. Uw ontwikkelvraag is daarbij ons startpunt; het antwoord erop vullen we samen met u in. Zodat u uw opleiding niet alleen kunt combineren met uw werk, maar ook met uw privésituatie. Want u wilt immers niet alleen vol overtuiging aan uw opleiding beginnen, maar deze ook met net zoveel plezier afronden.

Leren in de praktijk

Onze opleidingen zijn sterk praktijkgericht: we maken gebruik van de werksituatie van u en/of uw medestudenten. Nieuwe toepassingen en inzichten kunt u dus meteen benutten. Een ideale combinatie, waarvan zowel u als uw (potentiële) werkgever direct voordeel heeft.

Om u zo goed mogelijk te kunnen faciliteren, bieden we u een scala aan (deeltijd)opleidingen, trainingen en cursussen. Om uw opleidingsvraag zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden, gaan we met u in gesprek. Op deze manier kunnen wij u optimaal adviseren over de opleiding die het beste bij u past.

» Algemene informatie
» Informatie maatwerk & incompany
  • Bezoek adres
   (Hoofdlocatie)
  • Zernikeplein 7
  • 9747 AS Groningen
  • Nederland
  • Bezoek adres
  • Laan Corpus den Hoorn 300, locatie Meerwold
  • 9728 JT Groningen
  • Nederland
  • Bezoek adres
  • Zernikeplein 23
  • 9747 AS Groningen
  • Nederland
  • Bezoek adres
  • Eyssoniusplein 18, Wiebengacomplex
  • Groningen
  • Nederland
  • Postaal adres
   (Hoofdlocatie)
  • Postbus 30030
  • 9700 RM Groningen
  • Nederland
 • Henk Pijlman
  Voorzitter College van Bestuur Henk Pijlman
  Directie
 • Zwannie Slagter
  Programmadirecteur Zwannie Slagter
  Directie
Individuele coaching

"Individuele coaching zie ik heel praktisch: is er een medewerker met een probleem, dan moeten we die weer op weg helpen. Persoonlijke begeleiding (coaching) is daar een goede methode voor. Coach Birgitte Dekker van HanzeConnect is voor mij de persoon die de juiste aanpak heeft. Ik zie bij onze medewerkers het resultaat en daar gaat het om."

Akkie Jonkman
Sectorpersoneelschef

 

Wilt u meer weten over individuele coaching? Lees verder op www.hanzeconnect.nl of stuur Akkie een mail.

Akkie Jonkman (Sectorpersoneelschef), Akzo Nobel Base Chemicals
Training op maat: communicatie

“HanzeConnect geeft alle medewerkers van het Beatrix Kinderziekenhuis een training communicatie. Als onderlegger voor deze training fungeren concept-gedragsregels hoe wij met cliënten en met elkaar willen communiceren. Na de training kunnen we gezamenlijk de regels definitief vaststellen en borgen in de organisatie.”

Ineke Smid
Stafadviseur

 

Wilt u meer weten over de training? Lees verder op www.hanzeconnect.nl of stuur Ineke een mail.

Ineke Smid (Stafadviseur), UMCG
Training op maat: ambulante begeleiding en Advies: begeleiding intervisie

“Onze ambulant begeleiders liepen aan tegen de grenzen van hun eigen verantwoordelijkheden en taken. Het is lastig om een juiste inschatting te maken van wat je overneemt van de cliënt en wat niet, en wanneer je anderen moet consulteren. HanzeConnect geeft daarover een incompany training. Ook heeft HanzeConnect intervisiebijeenkomsten begeleid, met als doel dat de medewerkers daar zelfstandig mee verder gaan."

Anita Lubbers
Opleidingscoördinator

 

Wilt u meer weten over de training en intervisie van ambulant begeleiders? Lees verder op www.hanzeconnect.nl of stuur Anita een mail.

Anita Lubbers (Opleidingscoördinator), De Zijlen
Opleiding op maat: managementcompetenties middenkader

“Veel van onze leidinggevenden in het middenkader zijn in de loop der jaren doorgegroeid naar hun huidige functie. Inhoudelijk zijn ze uitstekend geschoold maar op het gebied van managementcompetenties hebben ze geen of nauwelijks scholing. We hebben daarom een scholingstraject opgezet waar HanzeConnect een managementopleiding op maat voor levert."

Eelke Riemersma
Concernopleider

 

Wilt u meer weten over de managementopleiding op maat? Lees verder op www.hanzeconnect.nl of stuur Eelke een mail.

Eelke Riemersma (Concernopleider), Koninklijke Effatha Guyot Groep
Opleidingen en trainingen op maat

"HanzeConnect ondersteunt Biblionet Groningen bij de ontwikkeling van de organisatie. Dat gebeurt vooral door medewerkers op verschillende niveaus in de organisatie trainingen aan te bieden over diverse onderwerpen, zodat ze toegerust zijn om mee te groeien met de organisatie. Vaak betekent dat maatwerk. Verder ondersteunt en adviseert HanzeConnect ook geregeld het management."

Tineke Werkman
P&O-functionaris

 

Wilt u meer weten over opleidingen en trainingen op maat? Lees verder op www.hanzeconnect.nl of stuur Tineke een mail.

Tineke Werkman (P&O-functionaris), Biblionet Groningen
Opleidingen: Professioneel coachen en Supervisie

“Toen ik bij Vanboeijen de kans kreeg als coach medewerkers te gaan begeleiden, vond ik het belangrijk dat mijn werk een theoretisch kader kreeg. Daarom ben ik de opleiding Professioneel coachen gaan volgen. Met de opleiding Supervisie breng ik extra verdieping aan, zowel voor mijzelf als de medewerkers die ik begeleid."

Corien Bultema
Trainer, coach

 

Wilt u meer weten over de opleidingen? Lees verder op www.hanzeconnect.nl of stuur Corien een mail.

Corien Bultema (Trainer, coach), Vanboeijen
Opleiding: Management in de Zorg

"De opleiding Management in de Zorg vult mij precies aan waar mijn tekorten liggen. De leerdoelen die ik heb gesteld, kan ik dus goed invullen. De manier van leren die HanzeConnect toepast, het leren in de praktijk, past bij mij. Verder is het heel erg prettig ervaringen te kunnen delen met deelnemers die dezelfde ervaringen hebben, omdat ze ook in de zorg werken."


Anja Stol
Unithoofd

Wilt u meer weten over de opleiding Management in de Zorg? Lees verder op www.hanzeconnect.nl of stuur Anja een mail.

Anja Stol (Unithoofd), Stichting NOVO
Training op maat: presenteren

"Ik geef geregeld presentaties voor groepen aankomende piloten en hun ouders. Dat blijft altijd spannend en daarom heb ik samen met collega's een presentatietraining gevolgd bij HanzeConnect. Dat was geweldig leerzaam maar ook heel leuk om te doen. We leerden praktische trucs om meer ontspannen aan zo'n presentatie te beginnen. Maar ook werd een presentatie opgenomen zodat je zelf ook kunt zien wat je goed afgaat en waar je nog bij kunt leren."

Hans Edens
Hoofd pilotendesk

 

Wilt u meer weten over de presentatietraining? Lees verder op www.hanzeconnect.nl of stuur Hans een mail.

Hans Edens (Hoofd pilotendesk), ABN AMRO
Opleidingen: NIMA Marketing-A en -B

"Om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, heb ik de opleidingen NIMA Marketing-A en -B gedaan. Opleidingen die door HanzeConnect zeer efficiënt gegeven worden. In mijn werk als account coördinator merk ik dat ik nu meer een gesprekspartner ben geworden als het gaat om doelgroepen, acties en andere marketingaspecten."

Lesley Leeuwerink
Account coördinator

 

Wilt u meer weten over de NIMA-opleidingen? Lees verder op www.hanzeconnect.nl of stuur Lesley een mail.

Lesley Leeuwerink (Account coördinator), Swedish Match Lighters
Opleiding: Bedrijfskunde 1 en 2

"Mijn werk als P&O-er is steeds minder een op zichzelf staand fenomeen in een organisatie. Alle ontwikkelingen en keuzes die in een organisatie worden gemaakt, zijn van invloed op het P&O-beleid. Daarom wilde ik meer leren over andere facetten van een organisatie. Via de opleiding Bedrijfskunde 1 en 2 heb ik die doorgrond."

Foeke Jan Talsma
(interim) P&O'er

 

Wilt u meer weten over de opleiding Bedrijfskunde 1 en 2? Lees verder op www.hanzeconnect.nl of stuur Foeke Jan een mail.

Foeke Jan Talsma ((interim) P&O'er), Menzis
Training op maat: Betere beslisvoorstellen schrijven

“Het College van B&W en de Gemeenteraad van Emmen nemen besluiten op basis van voorstellen die medewerkers van de gemeente schrijven. We constateerden dat de besluitvorming in raad en college vertraging op kon lopen vanwege niet altijd even helder en duidelijk geschreven voorstellen. Alle medewerkers die een rol vervullen in het proces van besluitvorming hebben daarom een training gevolgd voor het schrijven van voorstellen, verzorgd door HanzeConnect. Het was een enorm succes.”

 

Mirjam Spaans
Beleidsadviseur bedrijfsvoering en organisatie

Wilt u meer weten over het programma van de training? Lees verder op www.hanzeconnect.nl of stuur Mirjam een mail.

Mirjam Spaans (Beleidsadviseur bedrijfsvoering en organisatie), Gemeente Emmen