Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Hanzehogeschool Groningen

7.00 1 1 10
 • Beschrijving
 • Contact
 • Opleidingen
 • Vestigingen
 • Werknemers

Hanzehogeschool Groningen

De Hanzehogeschool Groningen, de oudste multisectorale hogeschool van Nederland, ontwikkelt zich, met ruim 50 lectoraten en 6 kenniscentra, tot een kennisinstelling voor toegepast onderzoek. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en non-profit instellingen.

Master up your career

Als bachelor-student of professional uit het werkveld til jij je kennis, loopbaan, ambitie of passie naar een hoger niveau met een professionele Hanze Master. Vergroot je carrièrekansen en breng je vakgebied een stap verder!

Master up your opportunities

De Hanzehogeschool ontwikkelt professionele masters in nauwe samenwerking met het werkveld. Hierdoor zijn ze zeer praktijkgericht. Je verbreedt en verdiept je kennis en levert een bijdrage aan je beroepspraktijk en innovatie van je werkveld.

Master up your development

Je professionele master sluit naadloos aan op je ook al praktijkgerichte bachelor. Hierdoor heb je geen schakeljaar nodig - dat is wel het geval als je overstapt naar een universitaire master. Je kunt dus direct doorstuderen en hebt eerder je diploma.

Ben je een professional die al enige werkervaring heeft opgedaan en zich graag verder wil ontwikkelen? Dan kun je ook kiezen voor een deeltijd- of duale (werken en leren) master.

Master up your degree

Na afronding van je professionele master aan de Hanzehogeschool behaal je de graad MA, MBA of Msc, net als bij een universitaire master.

Ons Masteraanbod

» Algemene informatie
  • Bezoek adres
   (Hoofdlocatie)
  • Zernikeplein 7
  • 9747 AS Groningen
  • Nederland
  • Bezoek adres
  • Laan Corpus den Hoorn 300
  • 9728 JT Groningen
  • Nederland
  • Postaal adres
   (Hoofdlocatie)
  • Postbus 30030
  • 9700 RM Groningen
  • Nederland
 • Ariaan Bekman
  Ariaan Bekman
  Docent
  Adriaan Bekman is de leading lector van de Master Leiderschap. Hij werkt in vele landen als horizontaal leider in organisaties die lastige veranderingen willen realiseren: "Steeds weer fascineert mij hoe mensen hun organisaties creëren, veranderen en zin geven." Adriaan Bekman is tevens directeur van het IMO (Instituut voor Mens & Organisatie), dat organisaties in ontwikkelingprocessen professioneel ondersteunt. Als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Bernard Lievegoed University levert hij een bijdrage aan de ontwikkeling van het persoonlijk leiderschap van docenten en studenten.
 • Klaske Veth
  Klaske Veth
  Docent
  Klaske Veth (1971) heeft Management- en Organisatiewetenschappen gestudeerd en was reeds als student-assistent betrokken bij onderzoek naar Transformationeel leiderschap. Zij volgde diverse (post-doctorale) opleidingen op het gebied van (Persoonlijk) Leiderschap, Projectmanagement, Counselling, Consulting en Coaching. Zij heeft zowel in de profit (FrieslandCampina, Randstad) als in de non-profit (grote zorgorganisatie) sector gewerkt, in (leidinggevende) human resource managementfuncties. Nu geeft zij colleges HRM, en heeft het onderdeel Leiderschap (mede) ontwikkeld en verzorgd. Verder is ze bezig met haar promotietraject in het kader van Healthy Ageing at Work.
 • Eddi Peters
  Eddi Peters
  Docent

  Eddi Peters (1954) studeerde HTS-elektrotechniek en volgde daarna diverse managementtrainingen. Gedurende 34 jaar werkte hij bij verschillende organisaties, waarvan zestien jaar als directielid en 6 jaar als voorzitter van een RvT. Eddi heeft veel ervaring opgedaan in verandertrajecten en fusies. Ook was hij een aantal jaren docent bij het NIVRA. Nu geeft hij colleges bij de Hanzehogeschool Groningen en Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven. Hij doceert onder andere aan de MBA (Groningen en Duitsland), post-HBO en externe trajecten. Zijn specialisatie is verandermanagement. Hij is tevens als counselor actief en begeleidt organisaties, teams en individuen tijdens verandertrajecten.

 • Ab Reitsma
  Ab Reitsma
  Docent

  Ab Reitsma (1954) heeft het thema Leiderschap in de praktijk ondergaan én uitgeoefend. Als 16-jarige aan de basis begonnen en doorgegroeid, mede door parttime studies MBO en HBO Personeel & Organisatie. Ook door zijn parttime masterstudie Arbeid en Organisatiepsychologie heeft hij zich grondig verdiept in Leiderschap. Zijn promotieonderzoek richtte zich vooral op Leiderschap, Cultuur en HRM als kritische succesfactoren bij kwaliteitsmeting en -verbetering in het Hoger Onderwijs. Als hogeschooldocent (Internationaal) Facility Management is hij gespecialiseerd in Leiderschap en HRM en initiator van de minor 4 Dimensionaal Leiderschap. In deze minor en ook in de Master Leiderschap, draagt hij zijn eigen ervaringen, kennis en inzichten over aan (young) professionals.

 • Hans Slender
  Hans Slender
  Docent
  Hans Slender (1982) studeerde sport, gezondheid en management en deed vervolgens de master change management aan de Rijksuniversiteit Groningen. Als docent-onderzoeker in de sportwereld doet hij onderzoek naar hoe netwerken van mensen gezamenlijk sport en evenementen kunnen organiseren waarbij verschillende vormen van sociaal en economisch kapitaal gecreëerd kunnen worden. Verder geeft hij advies in sportorganisaties en -verenigingen over leiderschap en sociale media
 • Kees Zoethout
  Kees Zoethout
  Docent
  Kees Zoethout (1968) studeerde psychologie en heeft o.a. onderzoek gedaan naar sociale processen van zelforganisatie, een onderwerp waarover hij een proefschrift en verschillende internationale wetenschappelijke publicaties heeft geschreven. Na zijn promotie heeft hij een aantal jaren als universitair docent gewerkt, was enige jaren bestuurslid binnen de European Social Simulation Association (ESSA) en maakte deel uit van diverse wetenschappelijke commissies. Daarnaast heeft hij diverse opleidingen gevolgd o.a. op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, acteren en coaching. Hij is gecertificeerd loopbaancoach en werkt sinds eind 2011 aan de Hanzehogeschool binnen het Instituut voor Bedrijfskunde, van waaruit hij o.a. de master Leiderschap mede heeft ontwikkeld.