Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Presenteren vanuit persoonlijke overtuigingskracht

GITP Organisatieontwikkeling & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Testimonials

U gebruikt presentaties om uw medewerkers, collega´s of klanten aan het denken te zetten en te inspireren. Maar uw boodschap helder en overtuigend overbrengen, gaat niet altijd even makkelijk. Na de communicatietraining Presenteren vanuit persoonlijke overtuigingskracht inspireert u uw publiek.

 • inspireer uw publiek
 • met ontwikkelingsregisseur
 • versterk uw overtuigingskracht

Doelgroep

Leidinggevenden, professionals, adviseurs, stafmedewerkers en projectmanagers die geregeld presentaties verzorgen en die dit met meer zelfvertrouwen willen doen of hun presentatievaardigheden willen aanscherpen.

Duur

2 losse dagen

Programma

De tweedaagse training Presenteren vanuit persoonlijke overtuigingskracht versterkt uw presentatievaardigheden. Door oefening met zowel voorbereide als onvoorbereide presentaties leert u om te gaan met uw valkuilen en uw kwaliteiten als spreker te benutten. Tijdens de eerste dag staan de spreker, de inhoud en de vorm van de presentatie centraal. De tweede dag ligt de focus op de interactie met uw publiek en uw verhaal tot expressie brengen.

Voorbereidende opdracht met e-topic

Dag 1: spreker, inhoud en vorm

 • Toelichting programma
 • Kennismaking door korte presentaties
 • Feedback op eerste indruk.
 • Verkennen van individuele leerdoelen
 • Uw kwaliteiten en valkuilen als spreker
 • Oefeningen rondom persoonlijke kracht, aandacht geven, overtuigingskracht, contact, reduceren van onzekerheid
 • Bepalen van context, boodschap, structuur
 • Creatieve technieken

Voorbereidende opdracht met e-topic

Dag 2: interactie met publiek en expressie in uw verhaal

 • Kennismaken met de dramadocent
 • De groep wordt in 2 subgroepen verdeeld
 • Groep 1: Tot expressie brengen van de presentatie met een dramadocent. Focus ligt op persoonlijke expressie: houding, bewegingsruimte, gezichtsuitdrukking en stemgebruik
 • Groep 2: Werken aan de relatie met het publiek met de trainer. Ontwikkeling van interactie, afstemming en contact met het publiek. Aan de hand van een persoonlijke case wordt gewerkt aan het publiek in beweging krijgen door zelf te bewegen: ontmoeten, meebewegen, richting geven en loslaten
 • Vaststellen persoonlijk actieplan
 • Stap naar de praktijk.
 • Evaluatie en afronding.

Tips voor de eigen praktijk

Werkwijze

Welke kwaliteiten heeft u als spreker en hoe kunt u deze gericht inzetten om uzelf en uw verhaal overtuigend te presenteren? In de communicatietraining Presenteren vanuit persoonlijke overtuigingskracht werken we gedurende 8 weken aan het versterken van uw presentatietechnieken. U oefent tijdens de trainingsbijeenkomsten, bereidt voor en experimenteert voor en na de bijeenkomsten met opdrachten en e-topics in een elektronische leeromgeving!

In interactie met trainer én dramadocent werken aan jouw kwaliteiten

De trainer focust op uw kwaliteiten als spreker en de interactie met het publiek. De basis van een goede presentatie wordt gevormd door de kwaliteiten van de spreker, een goede opbouw en structuur en de juiste omgang met uw publiek. Door veel oefenen en veel feedback in een constructieve sfeer laten we u schitteren!

In deze training werkt u tevens een dagdeel samen met een dramadocent. Deze dramadocent heeft veel ervaring met het versterken van (non)-verbale vaardigheden. Hoe gebruikt u uw stem en toon? Welke houding past bij u en hoe kunt u meer expressie in uw verhaal brengen? Na de training weet u waar uw kracht ligt.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Om een goede presentatie te geven, is een goede voorbereiding essentieel. Wie is mijn publiek, wat is mijn doel, welke vorm kies ik? Deze vragen stelt u uzelf steeds opnieuw bij een presentatie. Tijdens de trainingsbijeenkomsten willen we u als spreker aan het werk zien. Om uw presentatie goed voor te bereiden geven we vooraf tips en kennis. U ontvangt een vragenlijst en via een elektronische leeromgeving met e-topics leert u over de vorm, structuur en inhoud van presentaties. Voor en na elk blok wordt u zo gestimuleerd om uw presentatietechnieken aan te scherpen.

Resultaat

In de training Presenteren vanuit persoonlijke overtuigingskracht ontwikkelt u een persoonlijke presentatiestijl. U leert uw aandacht effectief te verdelen: tussen uzelf als spreker, uw publiek en uw verhaal. Na deze communicatietraining weet u uw toehoorders bij uw verhaal te betrekken met als resultaat dat ze meedenken en meedoen. De impact en overtuigingskracht van uw presentaties nemen toe en u ervaart meer zelfvertrouwen, rust en plezier tijdens het presenteren.

Toelichting prijs

De vermelde prijs is vrij van btw en exclusief arrangementskosten.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 2 dagen
Tijden Overdag
Kosten €1375
Titulatuur Geen titel
Website www.gitp.nl/individuen/trainingen/training/presenteren-vanuit-persoonlijke-overtuigingskracht.aspx
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Utrecht
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Certificaat
Een echte eye-opener!

"In deze praktische training heb ik veel bruikbare tips gekregen hoe ik mijn publiek kan aanspreken en boeien. Een uitdagend programma, waar je echt energie van krijgt!"

Edith Verwilligen
Zeer tevreden over de training

"Ik ben zeer tevreden over de training en ben blij dat ik deze gevolgd heb. Ik heb mijn leerdoelen behaald en door de oefeningen die we deden en de samenwerking met medecursisten heb ik veel geleerd en stappen gemaakt."

H. Hazelhorst
T. Hagen over de training Presenteren vanuit persoonlijke overtuigingskracht

"Ik heb veel aan de training gehad en ben met een hoop tips naar huis gegaan."

T. Hagen