Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Leren presenteren met Prezi

GITP Organisatieontwikkeling & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht

Hoe vaak zien we een spreker die een presentatie heeft met standaard slides met heel veel bulletpoints die dia na dia voorgelezen worden. Hoe anders werkt Prezi: geen dia's of pagina's, maar een groot canvas. Geen bulletpoints of sjablonen, maar alle vrijheid om vormen toe te passen die uw presentatie écht visualiseren. Prezi is een krachtig presentatieprogramma dat helpt, of dwingt, na te denken over de rode draad en de structuur van een presentatie. In een dagdeel leert u de mooiste presentaties te maken.

 • Visualiseren van een presentatie
 • Leren een Prezi te maken
 • Persoonlijke feedback op uw presentatie

Doelgroep

De basisvaardigheden van het presenteren heeft u onder de knie. U kent de verschillen tussen inspireren, informeren, motiveren en overtuigen. Als leidinggevende, professional, adviseur of stafmedewerker houdt u regelmatig presentaties. Kennis van Prezi is niet nodig.

Duur

1 dagdeel (13:30 uur tot 17:00 uur) met begeleiding na de training.

Programma

Het programma van deze training bevat de volgende onderdelen:

 • inleiding over presenteren
 • Prezi demonstratie
 • Opbouw presentatie: de rode draad en structuur
 • Stap-voor-stap in Prezi de presentaties maken
 • Tussentijdse uitwisseling, feedback en adviezen
 • Eind-presentatie
 • Mogelijkheid om na enige tijd een verder uitgewerkte of andere Prezi voor te leggen en daar feedback op te krijgen als e-coaching

Werkwijze

Deze training werkt het best als u voor de training een presentatie voor ogen heeft die daadwerkelijk binnenkort gegeven moet worden. Ook is het mogelijk een bestaande presentatie mee te nemen om die om te werken.
Prezi kennen is niet nodig maar om sneller aan de slag te gaan is een account maken op www.prezi.com handig en zijn de filmjes onder het tabje Learn de weg naar een snelle start.

Tijdens de training starten we met een introductie over presenteren en de versterkende werking die media kunnen hebben, demonstreren we de kracht van Prezi. De rest van de training is bestemd voor het zelf aan de slag gaan met Prezi. Na wat instructie over de bediening en mogelijkheden bouwen we stap-voor-stap een Prezi, waarbij we alle functies van Prezi belichten. Tussentijds doen we oefenpresentaties om van de deelnemers en cursusleider feedback en ideeën aangereikt te krijgen. Uiteindelijk sluiten we af met de eindpresentatie van alle Prezi's.
Na afloop is er de mogelijkheid een verder uitgewerkte Prezi voor feedback voor te leggen via e-coaching.

Resultaat

In deze praktische training leert u om de impact van uw presentatie te versterken door effectief gebruik te maken van Prezi. U leert om Prezi bewust in te zetten zodat de presentatie de boodschap van uw verhaal versterkt. U leert vooraf na te denken over het effect van een foto, filmpje of animatie. U leert om een duidelijke scheiding te maken tussen dat wat u moet vertellen en dat wat u kunt laten zien. Na afloop heeft u een presentatie die staat.

Toelichting prijs

De vermelde prijs is vrij van btw en exclusief arrangementskosten.

Niveau MBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Tijden Overdag
Kosten €350
Titulatuur Geen titel
Website www.gitp.nl/individuen/trainingen/training/leren-presenteren-met-prezi.aspx
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Utrecht
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Certificaat