Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Leidinggeven (1): de oriëntatie

GITP Organisatieontwikkeling & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Testimonials

U bent een professional en u overweegt de stap naar een leidinggevende functie te maken. Maar u hebt nog twijfels. `Is leidinggeven wel echt iets voor mij?´ De training Leidinggeven: de oriëntatie biedt u inzicht in uw drijfveren en leidinggevende capaciteiten.

 • Ervaar wat leidinggeven inhoudt
 • Kunt u het en wilt u het?
 • Combinatie van training en e-assessment

Doelgroep

Medewerkers die een leidinggevende functie overwegen maar eerst beter inzicht willen in hun drijfveren en capaciteiten. 'Is leidinggeven wel echt iets voor mij?'

Duur

1 dag (met avond).

Programma

Het programma van de training Leidinggeven: de oriëntatie is een combinatie van training en assessment. In deze management training krijgt u een overzicht van de rollen en taken van de manager. Daarnaast oefent u daadwerkelijk met een aantal essentiële managementvaardigheden, zoals delegeren, motiveren, lastige gesprekken voeren, vergadering voorzitten etc. U ervaart aan den lijve of leidinggeven iets voor u is en u ontvangt deskundige feedback zodat u weet wat uw kwaliteiten zijn.

Dag 1

 • Kennismaken met taken en rollen van een leidinggevende
 • Het e-assessmentrapport
 • Feedback geven aan een ander. Oefenen
 • Delegeren en motiveren
 • Oefenen van (lastige) managementgesprekken met een acteur
 • Coachen
 • Presenteren persoonlijk ´managementcredo´
 • Persoonlijke feedback op leiderschapspotentie door de trainers

Werkwijze

De training Leidinggeven: de oriëntatie is een intensieve dag waarbij u veel persoonlijke feedback ontvangt op uw getoonde leiderschapsgedrag. Voorafgaand aan het programma wordt een e-assessment afgenomen. De uitkomsten worden tijdens de management training besproken.

Verdieping in coachgesprekken

Tussendoor krijgt u de gelegenheid zich in coachgesprekken te verdiepen in uw eigen drijfveren en voorkeuren. Daardoor kunt u de vraag ´wil ik leidinggeven?´ voor uzelf beter beantwoorden.

Levensechte leiderschapssituaties

In de managementgesprekken wordt u als professional (begeleid) ´in het diepe gegooid´. U worstelt en komt boven…een ervaring rijker. Acteurs zorgen voor levensechte situaties en vormen een prima ´leermiddel´. De trainer beoordeelt met de deskundige blik van een buitenstaander uw leidinggevende capaciteiten. Zij zijn eerlijk: als ze geen potentie zien zullen ze u afraden om te gaan leidinggeven. Als ze wél potentie zien zullen ze u een extra duwtje in de rug geven om met vertrouwen aan een managementfunctie te beginnen of er mee door te gaan.

Beginselen van het leidinggeven

In de groep ontstaat een veilig leerklimaat. Door uitwisseling van ervaringen met de andere groepsleden vindt u veel herkenning en kunt u zich spiegelen aan hun aanpak en hun dilemma´s. Daardoor krijgt u een beter beeld van wat u kunt en wilt.

Resultaat

De training Leidinggeven: de orientatië biedt u een intensieve kennismaking met de praktijk van het leidinggeven. U krijgt zicht op uw persoonlijke waarden, drijfveren en competenties in een combinatie van training en assessment.

Is leidinggeven leuk?

Helder wordt of u de kwaliteiten in huis hebt voor een managementfunctie, welke vaardigheden u eventueel nog moet ontwikkelen en op welke manier u dat het beste kunt doen. En niet onbelangrijk: u ontdekt of u leidinggeven leuk vindt.

Past leidinggeven?

U leert uzelf en het managementvak goed kennen en u gaat naar huis met een rapport waarin uw kwaliteiten, potentie en ontwikkelpunten staan beschreven. Zo weet u of een leidinggevende functie bij u past en kunt u een weloverwogen keuze maken.

Toelichting prijs

De vermelde prijs is vrij van btw en exclusief arrangementskosten.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 1 dag
Tijden Overdag, Avond
Kosten €999
Titulatuur Geen titel
Website www.gitp.nl/individuen/trainingen/training/leidinggeven-de-orientatie.aspx
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincies Gelderland, Utrecht
Maximaal aantal deelnemers 8
Afronding Certificaat
Kijk niet alleen rond, maar ook naar binnen...

"Voordat je aan een training begint heb je je al heel wat vragen gesteld. Wil ik het, kan ik het... Ben ik wel het juiste type?

Het mooie van de training is dat je de vragen beantwoord krijgt. Maar ook de relativering: kwaliteiten kunnen valkuilen worden, valkuilen kun je misschien compenseren."

Patrick van Hoof
Opleiding met resultaat

"Een zeer interactieve training met en door cursisten. Zeker met medewerking van trainings acteurs een training die de moeite waard is.
Het geeft een goed beeld van je sterke en zwakke punten. De feedback van de leiders en mede cursisten is van onschatbare waarde."

Time Woering
Een goede voorbereiding is het halve werk

"Met name de opbouw van de training vond ik heel goed. Vooraf een e-assessment met een (hierop gebaseerd) telefonisch adviesgesprek, waardoor je leerdoelen heel helder vooraf bepaald worden. Op deze leerdoelen wordt heel specifiek tijdens de training ingegaan waardoor je een maximaal rendement uit de training kan halen. Verder was het een training met veel zelf-reflexie en heb ik de training als zeer leerzaam en heel prettig ervaren."

Liane Schilder Spel