Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Innerlijk leiderschap

GITP Organisatieontwikkeling & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Testimonials

U hebt vaak te maken met verwachtingen en druk van uw omgeving die soms botsen met uw eigen waarden. Hoe blijft u authentiek en trouw aan u zelf? In de training Innerlijk leiderschap komt u in contact met uw waarden, waardoor u uw persoonlijke kracht en authenticiteit vergroot.

 • werken vanuit eigen kracht, talenten en verlangens
 • zelfmanagement en vergroten authenticiteit
 • persoonlijk veranderingsproces

Doelgroep

Hoogopgeleide professionals, leidinggevenden, managers, staffunctionarissen, mentoren, trainers, adviseurs en projectmanagers.

Duur

4 aaneengesloten dagen (met avond).

Programma

De training Innerlijk leiderschap is een procestraining die alleen door ervaren procestrainers gegeven wordt. In 4 aaneengesloten dagen wordt u bediend met uw persoonlijke ontwikkelvraag. Centraal staat uw innerlijk leiderschap. De week is een soort retraite voor uzelf. Niet de managementmodellen en de vaardigheden staan centraal, maar uw persoonlijke veranderingsproces, in de overtuiging dat dit impact heeft op uw werk en dagelijks leven.

Voorafgaand aan de training krijgt u een vragenlijst met reflecterende vragen.

Dag 1 Inzicht en bewustwording

 • Welke ervaringen hebben u gevormd
 • De rode draad in uw levensverhaal
 • Verdiepingen van de thema's en vragen die op dit moment spelen

Dag 2 Schaduwkanten en dilemma's

 • Sterke kanten en kanten die op de achtergrond geraakt zijn
 • Kwetsbaarheid en overlevingsmechanismen
 • Bewustwording: angsten, belemmeringen en uw authentieke kracht

Dag 3 Werken vanuit innerlijke kracht

 • Op zoek naar kernkwaliteiten
 • Uw talenten inzetten in werk en leven
 • Verantwoordelijkheid nemen voor uw keuzes

Dag 4 Passie, verlangen en realisatie in de praktijk

 • Wat is belangrijk in uw werk en leven, wat geeft energie
 • Uitdagingen aangaan, weerstanden overwinnen
 • In beweging blijven

Werkwijze

In de persoonlijke effectiviteit training Innerlijk leiderschap draait het om persoonlijke reflectie op de kernthema's in uw leven en werk. Leren luisteren naar uw 'innerlijke stem' is uw doel van de training Innerlijk leiderschap. Niet als doel op zich, maar als middel. Alleen met een sterk innerlijk kompas kunt u vorm en richting geven aan uw talenten, verlangens en kwaliteiten. Uw persoonlijke doelen worden samen met de senior trainers door u onderzocht en verder aangescherpt.

Hoe kunt u uw binnenkant en buitenkant met elkaar in overeenstemming brengen. Wat is uw authenticiteit en op welke wijze wilt u dit inzetten in uw leven zowel in werk als persoonlijke relaties? Hier zijn geen eenvoudige antwoorden te vinden. Hier voldoen geen tips en tricks. Er wordt gewerkt met een variatie aan werkvormen. Rationele modellen en methodieken worden gecombineerd met creatieve en intuïtieve werkwijzen: Voice dialogue, onderzoeken van levensloop, familie- en organisatieopstellingen, theatertechnieken zijn daarvan enkele voorbeelden.

De intensieve training en persoonlijke begeleiding zorgen voor diepgang en fundamentele ontwikkeling. De mooie locatie aan zee versterkt het proces van 'samen op reis' zijn en afstand nemen van de dagelijkse praktijk, om daarna juist met toegenomen effectiviteit uw doelen te kunnen bereiken.

Resultaat

In de training 'Innerlijk leiderschap' onderzoekt u uw echte drijfveren. U versterkt uw persoonlijke kracht en ontdekt hoe u authentiek kunt zijn. Uw binnen- en buitenkant zijn meer met elkaar in overeenstemming en uw talenten komen beter tot hun recht. Uw zelfkennis is toegenomen: u kent uw waarden, kwaliteiten, overtuigingen en verlangens. Maar u hebt ook oog en respect voor uw kwetsbaarheid en belemmeringen. Het programma brengt u in contact met uw wensen. U weet wat u wilt, wat bij u past en hoe u dit kunt overbrengen. U beschikt over meer zelfvertrouwen, innerlijke rust en vitaliteit. U hebt praktische ideeën voor het verder inrichten van uw leven vanuit kracht en energie. Uw omgeving zal uw toegenomen effectiviteit merken.

Toelichting prijs

De vermelde prijs is vrij van btw en exclusief arrangementskosten.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 4 dagen
Tijden Overdag
Kosten €2895
Titulatuur Geen titel
Website www.gitp.nl/individuen/trainingen/training/innerlijk-leiderschap.aspx
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Zeeland
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Certificaat
Dicht bij jezelf

"De training was een bijzondere ervaring om een laagje dieper jezelf te leren kennen en vooral bepaald gedrag van jezelf te gaan herkennen om het, waar nodig, te kunnen veranderen.
De training is intensief, geeft veel nieuwe inzichten en zorgt in 4 dagen tijd echt voor een completer beeld over jezelf en hoe je de leiderschap over je jezelf bewuster kan managen."

M., Rabobank