Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Feedback geven en ontvangen

GITP Organisatieontwikkeling & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Testimonials

Collega´s aanspreken op gedrag leidt soms tot misverstanden en irritatie. Precies het tegenovergestelde van wat u wil bereiken. In de communicatietraining Feedback geven en ontvangen leert u constructief te confronteren. Dat leidt tot sterke relaties en een betere samenwerking op de werkvloer.

 • omgaan met de spanning van feedback
 • meer uit samenwerking halen
 • oefenen met acteur

Doelgroep

De training Feedback geven en ontvangen is gericht op iedereen die waarde hecht aan goede samenwerkingsrelaties.

Duur

1 dag

Programma

De training Feedback geven en ontvangen bestaat uit één intensieve dag waarin zowel feedback geven als feedback ontvangen centraal staat. Het trainingsprogramma kent de volgende onderdelen:

 • Kennismaking
 • Introductie en toelichting van het programma.
 • Vaststellen van de leerdoelen.
 • Bewustwordingsoefening: hoe geef jij feedback?
 • Uitleg model van feedback geven.
 • Ervaringsoefening met trainer.
 • Uitleg Communicatiestijlenmodel; waarom iedereen anders reageert op feedback.
 • Oefenen aan de hand van praktijkvoorbeelden met acteur.
 • Bewustwordingsoefening: welke innerlijke overtuigingen belemmeren je om te zeggen wat je zeggen wilt?
 • Oefenen aan de hand van persoonlijke situaties met acteur.
 • Afronding en evaluatie.

Werkwijze

In de training Feedback geven en ontvangen onderzoeken we wat de verklaring is voor de verschillende reacties op uw feedback. We betrekken namelijk niet alleen uw communicatiestijl erbij, maar ook die van uw gesprekspartner, onderzoeken overtuigingen en werken met een trainingsacteur.

Communicatiestijl en feedback

Wellicht houdt u van kort en bondig, maar heeft uw collega een communicatiestijl die vraagt om wat meer inleiding en toelichting voordat hij geconfronteerd wordt. Juist bij feedback geven ligt dat gevoelig. Want voor je het weet ervaart de ander het als kritiek of een aanval.

Overtuigingen onderzoeken

We onderzoeken uw overtuigingen met betrekking tot feedback geven. Welke motto's kreeg u mee in uw leven of vanuit uw opvoeding: "wees niet lastig" of 'maak van je hart geen moordkuil'. In hoeverre bepalen deze overtuigingen uw gedrag, we zoeken samen het antwoord.

Werken met trainingsacteur

Met hulp van een trainingsacteur kunt u uw vaardigheden aanscherpen en krijgt u terplekke feedback op zowel uw verbale als non verbale gedrag. Kortom feedback in het hier en nu. Door tijdens de dag veel te oefenen kunt u straks uw samenwerking met uw collega's versterken met uw feedback. Kunnen, willen, durven en doen!

Resultaat

In deze training leert u uw collega´s op een respectvolle en krachtige wijze aan te spreken en leert u omgaan met de emoties die daar soms bij horen. U krijgt inzicht in het effect van uw eigen manier van communiceren en leert de signalen van de ander beter te herkennen.

Met de vaardigheden en inzichten die u in deze training opdoet, bent u in staat meer uit uzelf en de samenwerking met u collega's of team te halen. U leert objectief waar te nemen en uw eigen gevoelens hierbij constructief in te brengen. U spreekt de ander aan op een manier die bij uw persoonlijkheid past en die wordt geaccepteerd.

Toelichting prijs

De vermelde prijs is vrij van btw en exclusief arrangementskosten.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 1 dag
Tijden Overdag
Kosten €575
Titulatuur Geen titel
Website www.gitp.nl/individuen/trainingen/training/feedback-geven-en-ontvangen.aspx
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Utrecht
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Certificaat
Prettige ervaring training Feedback geven en Ontvangen

"Deze training heb ik najaar 2011 gevolgd. Ik heb hier een heel positief gevoel aan over gehouden.
De reden is m.i. vooral door het vermogen van de cursusleidster om een positieve sfeer te creëren waarin iedereen zichzelf kon zijn. Daarbij kon ze vervolgens op een hele professionele maar ook prettige wijze, haarfijn de vinger op de zwakke plek leggen.
Doordat de actrice bovendien volledig mee kon gaan in deze goede sfeer en ook heel prima zowel de cursusleidster als de cursisten aanvoelde, ervoer ik haar interactie en bijdrage als een hele prettige en zinvolle aanvulling op de theorie."

Marcel Groenen
Leerzaam!

"Ik vond het een leerzame en leuke training. Docent en acteur werkte opmerkelijk goed samen. Het was een prettige locatie met een goede verzorging."

L. Wong-Tsui
Feedback geven en ontvangen

"Waardevolle training waarbij goed wordt stilgestaan bij zowel feedback geven als ontvangen. Tijdens de training een prettige wisseling tussen theorie en praktijk. Ik heb goede tips en handvatten gekregen om direct toe te passen. De oefening met de acteur is geweldig en brengt je tot andere inzichten. Ik wil deze training dan ook iedereen aanraden."

Elien