Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Creatief denken

GITP Organisatieontwikkeling & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Testimonials

Hoe kunt u vernieuwende oplossingen en baanbrekende ideeën ontwikkelen? Voor innovatie is creativiteit een kritische succesfactor. Met de training Creatief denken en innoveren vergroot u uw innovatieve denkkracht door toepassing van creatieve denktechnieken.

 • innovatieve denkkracht vergroten
 • creatieve denktechnieken gericht toepassen
 • een onvergetelijk uitje voor de linker hersenhelft

Doelgroep

De training Creatief denken en innoveren richt zich op adviseurs, leidinggevenden en professionals die hun eigen creatieve denkkracht of die van hun medewerkers willen vergroten.

Duur

2 dagen (met avondprogramma)

Programma

De training Creativiteit denken en innoveren bestaat uit 2 aaneengesloten dagen inclusief een avondprogramma op de eerste dag. De methode van Osborn en Parnes: Creative Problem Solving staat centraal. U kunt vraagstukken, wensen en verlangens uit uw eigen (werk)situatie inbrengen en onderzoeken. U wordt uitgedaagd om out of the box denken, rechercheert het gebied van de vraag en genereert praktische oplossingen. Dat die oplossingen andere zijn dan die we met lineair denken vinden, spreekt voor zich.
Het ei van Colombus voor uw markt, uw dienst of product? U komt met nieuwe innovatieve inzichten terug. Daarbij is humor een noodzakelijke motor!

Dag 1

 • Creatieve inspiratie, ingangen en invalshoeken, anders kijken!
 • "Oplossingen van vandaag zijn geen antwoord op de vraag van morgen"
 • Toelichting model Creative Problem Solving: de Osborn-Parnesmethode
 • Creatieve zoektocht: Aan de slag met CPS. Doen, ervaren en doen!
 • Creëer een scenario aan de hand van onverwachte ingrediënten

Dag 2

 • Stimuleren van uw creatieve motor, meer dan een APK!
 • Oplossen van eigen vraagstukken, creativiteit in de praktijk, vervolg dag 1
 • Creativiteit integreren in uw werksituatie
 • Afronden CPS; de eigen oplossing praktijkrijp maken. Voorwaarden scheppen.
 • Bijzondere Borging

Werkwijze

Centraal in de training Creativiteit denken en innoveren is de wetenschappelijke methode Creative Problem Solving van Osborn en Parnes. Iedere processtap in deze methode werkt van divergent zoeken naar convergent beslissen. Van de omgeving van uw vraag of wens, via de ideeëngenerator en het modificeren van oplossingen, komt u aan bij implementatiestrategie. Iedere processtap heeft eigen werkvormen die u in uw dagelijkse praktijk met collegae kunt toepassen. Enkele van de vele werkvormen: De Dangerous Kitchen, Advocaten van de Engelen, sprekende voorwerpen, De CherrySplit, Backwords from Perfect, werken met beelden, associaties en mindscapes. Kortom, een onvergetelijk uitje voor uw linker hersenhelft!

Resultaat

In de persoonlijke effectiviteit training Creatief denken en innoveren vergroot u uw innovatieve denkkracht. U leert creatieve denktechnieken gericht toepassen met behulp van de wetenschappelijke methode Creative Problem Solving (CPS). U onderzoekt uw werksituatie, brengt sleetse patronen aan het licht, ontdekt nieuwe invalshoeken en brengt onvermoede kansen in beeld.

Nieuwe oplossingen en ideeën

Daarbij kan het gaan om het ontwikkelen van een nieuw product, maar ook om het vergroten van uw klantenkring, het realiseren van een andere bedrijfscultuur of een efficiëntere productie- en werkmethode. Zo vindt u oplossingen en ideeën waarvan u eerder alleen maar durfde dromen.

Toelichting prijs

De vermelde prijs is vrij van btw en exclusief arrangementskosten.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 2 dagen
Tijden Overdag, Avond
Kosten €1175
Titulatuur Geen titel
Website www.gitp.nl/individuen/trainingen/training/creatief-denken-en-innoveren.aspx
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Utrecht
Maximaal aantal deelnemers 10
Afronding Certificaat
Creativiteit kun je leren

"Zeer inspirierend en verrassend qua opzet, maar bovenal heel toepasbaar. En voor mij was de echte eye opener dat je creativiteit kan leren. Je krijgt echt de tools om dit in te zetten in je dagelijkse werk."

H. v. L.
Creativiteit kun je naar boven halen

"2 mooie dagen gehad, met veel leerzame methodes en werkwijzen om vraagstukken op een nieuwe, creatieve manier te benaderen. Ik heb ze al een paar keer met succes (en veel plezier) toegepast in mijn dagelijks werk en collega's verrast!"

Matthias de Vries
Vernieuwend

"Een leuke training! Goede en enthousiaste docent met leuke werkvormen. De training Creatief denken en innoveren heeft een positieve indruk achtergelaten."

S. Drieënhuizen