Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Coachend leidinggeven

GITP Organisatieontwikkeling & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Testimonials

Wilt u als manager uw medewerkers stimuleren zelf sturing te geven aan hun loopbaan en persoonlijke ontwikkeling? In de training Coachend leidinggeven leert u de kwaliteiten van uw medewerkers te herkennen en erkennen en op een integere en inspirerende manier te bespreken.

 • de rollen van de coachend leidinggevende
 • inzicht door 360°- feedbackscan
 • versterken van coachingsvaardigheden

Doelgroep

De management training Coachend leidinggeven is bestemd voor leidinggevenden en begeleiders die zich de coachende stijl van leidinggeven meer eigen willen maken.

Duur

2 keer 2 dagen (met een avond) aaneengesloten

Programma

In de training Coachend leidinggeven worden theorie en modellen afgewisseld met opdrachten, oefeningen, simulaties en zelfreflectie. De training bestaat uit 2 blokken. Tijdens het eerste blok leert u hoe u echt contact kunt maken en inspiratie los kan maken bij uw medewerker door de toepassing van het Brugse model en de coachingsscirkel. In het tweede blok maken we een verdiepingsslag. Door de inzet van uw eigen persoonlijke kracht leert u de zelfsturing van uw medewerkers te stimuleren.

Blok 1. training Coachend leidinggeven

 • Definitie van coachen
 • De rollen van de coachend leidinggevende
 • Situationeel coachen (sturen en steunen)
 • Het Brugse Model en STAR®-methodiek inzetten
 • Leerstijlen en coachingscirkel (vier fasen van coachen)
 • Beïnvloedende factoren voor het ontwikkelen van medewerkers
 • Coachingsgesprekken oefenen met acteur

Blok 2. training Coachend leidinggeven

 • Zelfsturend leren
 • Coachen op competenties, overtuigingen en dilemma´s
 • Constructief confronteren en feedback geven
 • Ontwikkelbaarheid van competenties
 • Ontwikkeltips competenties
 • Coachingsgesprekken oefenen met acteur

Werkwijze

De training Coachend leidinggeven is dynamisch met veel afwisseling in werkvormen en diepgang. U werkt tijdens de trainingsblokken in kleine groepen waardoor er veel ruimte is voor bewustwording, oefenen met praktijksituaties en persoonlijke feedback. Om een blijvende gedragsverandering te realiseren, is het goed om gedurende een langere periode te oefenen. Het traject bestaat uit:

Uw coachende vaardigheden

U zet een vragenlijst uit in uw eigen omgeving en ontvangt tijdens de training uw feedbackrapport over de competenties die u nodig heeft voor coachend leidinggeven. Inzicht in uw eigen competenties helpt u om het optimale uit dit traject te halen. Met opdrachten en oefeningen brengt u de aangereikte modellen om uw coachingsvaardigheden te verbeteren direct in de praktijk. Dit gebeurt onder andere met rollenspelen, waarin u tegenspel krijgt van andere deelnemers en deels van een trainingsacteur.

Professionele trainingsacteur

U daagt zichzelf uit door in een persoonlijke case met de trainingsacteur te onderzoeken hoe u coacht. Deelnemers aan deze training ervaren dit rollenspel vaak als zeer verhelderend en persoonlijk. U krijgt praktische handvatten voor het verbeteren van uw coachingsvaardigheden in een open sfeer.

Resultaat

In de training Coachend leidinggeven leert u op een effectieve wijze uw eigen medewerkers te coachen. U weet wanneer u moet sturen of steunen. U kunt gedrag in de praktijk vertalen naar competenties en daardoor effectief feedback geven. Dankzij uw inzicht in de ontwikkelbaarheid van de competenties en de leerstijlen, bent u in staat om passende leeractiviteiten aan te bieden aan uw medewerkers waardoor zij werkelijk gemotiveerd in beweging komen.

Zelfsturing van medewerkers

U krijgt inzicht in belemmeringen, drijfveren en leerstijlen van uw medewerkers zodat u met uw aanpak hierop kunt aansluiten. Als coachende leidinggevende bent u beter instaat zelfsturing van uw medewerkers te bevorderen.

Toelichting prijs

De vermelde prijs is vrij van btw en exclusief arrangementskosten.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 4 dagen
Tijden Overdag, Avond
Kosten €2375
Titulatuur Geen titel
Website www.gitp.nl/individuen/trainingen/training/coachend-leidinggeven.aspx
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincies Gelderland, Utrecht
Maximaal aantal deelnemers 10
Afronding Certificaat
Inspirerende training

"Complete, informatieve en interactieve training, gegeven door een kundige trainer."

R. Vercoulen
Aanrader!

"Goed verzorgde training met nuttige leermomenten. Ik ben zeer positief over de manier waarop de lesstof door de trainer werd gepresenteerd. In dagelijkse werkzaamheden merk ik dat ik de geleerde stof steeds meer probeer toe te passen om effectiever te handelen."

R. Lambrichts
Coachend Leidinggeven

"Prima opleiding om je te verdiepen in situaties waar je moeite mee hebt in de dagelijkse aansturing. Meer efficiency in dagelijkse aansturing."

Remmert de Vries