Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Arbeidsrecht voor HR-professionals

GITP Organisatieontwikkeling & Training

  • Beschrijving
  • Overzicht
  • Testimonials

Als HR-professional bent u hét aanspreekpunt in uw organisatie voor vragen over aanstelling van medewerkers, uitleg van een CAO-bepaling, opnemen van vakantiedagen, ontslag en dergelijke. De antwoorden zijn te vinden in het arbeidsrecht. Periodiek uw arbeidsrechtelijke kennis opfrissen en op de hoogte zijn van de laatste wettelijke ontwikkelingen is dan ook geen overbodige luxe.

  • opfrissen van de basis van het arbeidsrecht
  • nieuwe wetgeving en recente jurisprudentie
  • tips voor toepassing in de praktijk

Doelgroep

HR-professionals, salarisadministrateurs en medewerkers met HR in hun takenpakket die hun kennis van het arbeidsrecht willen opfrissen en op de hoogte willen zijn van de actuele stand van het arbeidsrecht.
In deze training komt het ambtenarenrecht niet aan de orde. De training is dan ook niet bedoeld voor HR-professionals van de (semi)overheid.

Duur

1 dag

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

  • De 5 arbeidsvoorwaardenniveaus en de daarvoor geldende regels; de veelheid aan wetten in het arbeidsrecht en sociaal verzekeringsrecht in vogelvlucht
  • De arbeidsrechtelijke kern uit het Burgerlijk Wetboek: o.a. aanstelling en ontslag, beloning, vakantie en verlof, ziekte en arbeidsongeschiktheid
  • Nieuwe wetgeving: de Werkkostenregeling, vakantie, pensioen
  • Gedurende de hele dag telkens na behandeling van een thema aan de slag met de praktijksituatie "Medewerker Hans van ICT-bedrijf Goldware"

Werkwijze

Als voorbereiding op de training wordt een vragenlijst toegestuurd. De vragenlijst gaat over ervaringen van de deelnemers met het arbeidsrecht in het verleden en de problemen die zij daar bij tegenkwamen. Aan de hand van de vragenlijsten worden accenten in de training bepaald. Met korte presentaties en een uitgebreide praktijkcase wordt theorie concreet gemaakt en gerelateerd aan de praktijk. U probeert telkens het geleerde zelf toe te passen.

Resultaat

Na afloop van deze training heeft u uw basiskennis van het arbeidsrecht opgefrist en kunt u een vraag van een medewerker op relevante onderdelen analyseren en plaatsen in het wettelijke kader. Ook bent u op de hoogte van de laatste veranderingen binnen de wet- en regelgeving. Bovendien weet u hoe u arbeidsrechtelijke aspecten het beste kunt toepassen binnen uw organisatie.

Toelichting prijs

De vermelde prijs is vrij van btw en exclusief arrangementskosten

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 1 dag
Tijden Overdag
Kosten €525
Titulatuur Geen titel
Website www.gitp.nl/individuen/trainingen/training/arbeidsrecht-voor-hr-professionals.aspx
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Utrecht
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Certificaat
Veel ruimte voor eigen vragen

"Deskundige begeleiding, aandacht voor de meest essentiële onderdelen van arbeidsrecht, waar we elke dag mee te maken kunnen krijgen. Inspirerende interactie tussen de deelnemers, die natuurlijk vanuit heel verschillende organisaties komen."

Rob van Rijn
Aanrader!

"Goede cursus met vakkundige trainer. Er is ruimte voor eigen inbreng en onderwerpen."

E. Pieters