Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Verdieping Interne Coördinator Cultuureducatie

Fontys Hogescholen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Deze cursus is een vervolg van en een verdieping op de cursus Interne Coördinator Cultuureducatie in de vorm van drie uitdagende bijeenkomsten. De cursus wordt verzorgd door Nora van Marle, zelfstandig cultuur-inspirator en Fontys PABO Veghel (Erni van Aerts).

De cursus is bedoeld voor: oud-deelnemers aan de cursus ICC, oud-deelnemers aan de KPC cursus Cultuureducatie, cultuurcoördinatoren op scholen waar cultuureducatie binnen het beleid is opgenomen.


Deze cursus zorgt voor een verdieping van de inhoudelijke kennis en vaardigheden van de coördinatoren t.a.v. de kunstdisciplines, media en cultureel erfgoed . Er worden mogelijkheden aangereikt om cultuureducatie te verankeren en verdiepen op de eigen scholen. In de cursus Verdieping ICC kunnen we bijvoorbeeld zorgvuldig aandacht besteden aan reflecteren, draagvlak creëren, educatief ontwerpen, een persoonlijk ontwikkelplan opzetten en realiseren, competenties uitbouwen en vakinhoudelijke kennis en vaardigheden uitbreiden ten aanzien van kunstzinnige disciplines, cultureel erfgoed en media. De precieze invulling komt voor een groot deel tot stand in samenwerking met de cursisten. De vragen naar bepaalde kennis en vaardigheden bepalen mede de samenstelling van de inhoud.

Niveau Post-HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Type Post-hbo / Post-bachelor
Kosten (indicatie) Minder dan €450
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Noord-Brabant
Afronding Diploma