Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Schakeltraject Accountancy en Controlling

Fontys Hogescholen

  • Beschrijving
  • Overzicht

U ambieert een financiële carriere, maar bent opgeleid tot bijvoorbeeld psycholoog of docent? Wat nu? U heeft geen financieel diploma op zak en wilt wel graag de overstap maken. Fontys Hogeschool Financieel Management biedt u de uitkomst. Maak een carrièreswitch en laat u in een jaar omscholen tot financial! Het schakeltraject is een samenwerkingsverband met andere hogescholen en Nyenrode Business Universiteit en heeft een landelijke dekking.

 De studie is bedoeld voor personen die (willen) werken in de financieel-economische sector, maar geen financiele vooropleiding hebben gevolgd.U bent toelaatbaar indien u in het bezit bent van een hbo- of wo-bacheloropleiding. Een intakegesprek is onderdeel van de toelatingsprocedure. Na inschrijving via bovenstaand tabblad zal het projectteam contact met u opnemen.


In de introductieweek volgt u een intensieve training bedrijfsadministratie zodat u daarna onmiddellijk in het vakgebied aan de slag kunt. De opleiding zelf bestaat uit vier blokken van zeven lesweken gevolgd door tentamen- en workshopweken. Elke module wordt afgeloten met een tentamen. Tijdens de opleiding komen de volgende kennisgebieden aan bod: bedrijfsadministratie, management accounting, financiering, belastingrecht, administratieve organisatie, externe verslaggeving/ fiscale jaarrekening en consolidatie. De colleges zijn interactief. Dit wil zeggen dat ze afgewisseld worden met workshops en casestudies. In de casestudies wordt gevraagd uw eigen praktijkervaring in te brengen. Uiteraard krijgt u begeleiding van vakdocenten uit zowel het onderwijs als de praktijk.

Niveau Post-HBO
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Type Post-hbo / Post-bachelor
Kosten (indicatie) Meer dan €4550
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Noord-Brabant
Afronding Diploma