Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Post-hbo E-learning

Fontys Hogescholen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Cursus e-learning

E-learning is dé nieuwe manier van leren, van onderwijs aanbieden. ICT speelt daarin een leidende rol. In deze cursus krijg je een goed beeld van de mogelijkheden van e-learning. Aan bod komen onder andere e-learningtrends, de kracht van multimedia, e-learningtools en gamebased learning.

Omschrijving

De manier waarop we leren en opleiden, verandert de laatste jaren sterk. Dat komt door nieuwe onderwijskundige inzichten, maar ook door wijzigingen in de organisatie van opleidingen én de verwachtingen van degenen die cursussen en opleidingen volgen. We willen steeds meer kunnen leren op door ons zelfgekozen plaatsen en tijden. Informatie- en communicatietechnologie (ICT) speelt daarin een centrale rol.
De cursus e-learning gaat in op al deze aspecten. Je leert de verschillende facetten van e-learning kennen. Je leert zelf e-learning concepten te ontwerpen, hoe je een goede gesprekspartner kunt zijn voor management, studenten en leveranciers én je leert een belangrijke bijdrage te leveren aan de implementatie van e-learning in jouw organisatie.

Inhoud

De cursus bestaat uit 10 lesavonden, 6 webinars, 1 avondexcursie naar een e-learningbedrijf en een praktische 'hands-on-dag'. Je leert met andere deelnemers maar ook individueel (binnen de context van jouw organisatie) en krijgt daarbij steeds feedback van de docenten. Binnen het programma kun je voor een deel zelf bepalen waar je de nadruk op wilt leggen.
Aan bod komen:
e-learningtrends, e-learningconcepten/content, mogelijkheden webinar, kracht van multimedia, implementatie, e-learning tools, gamebased learning, e-learninginnovatie, leerstijlen en e-learning, toetsen en certificeren, inzet van video, TPACK, mobiel leren, social media en social learning.

Certificering

Rond je de cursus met voldoende resultaat af, dan ontvang je een certificaat.

De cursus is bedoeld voor iedereen die met leren bezig is en die zijn werkomgeving ziet veranderen in de richting van e-learning: opleiders, trainers, consultants en managers van opleidingsprocessen. De cursus is zó ingericht dat deze goed valt te combineren met je werk. Opdrachten kun je meteen in praktijk brengen.

Een hbo- of wo-opleiding is vereist, of een daarmee vergelijkbaar werk- en denkniveau. Voordat je begint aan de cursus, doe je een intaketraject waarin ook jouw verwachtingen en mogelijkheden aan de orde komen.

Niveau Post-HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Type Post-hbo / Post-bachelor
Kosten (indicatie) Tussen de €2700 en €4550
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Noord-Brabant
Afronding Certificaat