Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Magistrum Leidinggeven I

Fontys Hogescholen

  • Beschrijving
  • Overzicht

De opleiding Leidinggeven I is sterk gericht op het ontwikkelen van uw persoonlijk leiderschap en het opdoen van praktische vaardigheden in het leiden van een groep naar een afgesproken eindresultaat.

De opleiding Leidinggeven I is een professionele opleiding die uw leren verbindt met het presteren op de werkplek. Het leren krijgt zin en betekenis in het kunnen oefenen met eigen praktijkvoorbeelden op uw school of stageplek. Praktijkgericht onderzoek en werkplekopdrachten vormen dan ook een rode draad in de opleiding.

 

Inhoud

De opleidingen voor Leidinggeven I, Leidinggeven II en de Masters rondom Educational Leadership (MEL/MLE) zijn, elk op het betreffende competentie niveau, samengesteld rondom zes thema's:
- De organisatie inrichten
- Richting geven
- Leiding geven aan het onderwijsprogramma
- Mensen ontwikkelen
- Ontwikkelen van persoonlijk leiderschap
-Werkplekopdrachten en onderzoek

De opleiding Leidinggeven I bestaat uit zestien inhoudelijke groepsbijeenkomsten van een dag, een tweedaagse aan het begin van het traject en deelname aan de Magistrum Leiderschapsdag (conferentie). Opdrachten en onderzoek worden uitgevoerd op de werkplek.
Deelname aan deze opleiding vraagt van u 420 uur op jaarbasis, waarvan 108 uur op een centrale lesplaats. De totale studielast komt overeen met 15 ECTS.

 

Certificering

De opleiding wordt afgesloten met een presentatie waarin u aantoont dat u de verworven kennis hebt kunnen integreren in uw denken en handelen.
Wanneer u aan alle eisen van de opleiding hebt voldaan, ontvangt u het diploma Leidinggeven I.De opleiding is bestemd voor u als leraar of coördinator in het primair en speciaal onderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. U ambieert een middenmanagementfunctie of bent al werkzaam als leidinggevende.U kunt de opleiding volgen als u minimaal een HBO-diploma heeft.

Niveau Post-HBO
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Type Post-hbo / Post-bachelor
Kosten (indicatie) Meer dan €4550
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Noord-Brabant
Afronding Diploma