Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Logopedie: PROMPT 1, Introductie techniek

Fontys Hogescholen

  • Beschrijving
  • Overzicht

De workshop PROMPT (Prompts for Restructuring Oral Muscular Phonetic Targets) biedt een tactiel kinetische benadering voor spraakstoornissen. Met PROMPT helpt de logopedist de patiënt met het vormen van de bewegingspatronen van de spraakklanken door het manipuleren van de gewenste spiergroepen en localisaties. De patiënt bouwt zo een referentie op van het bewegingspatroon van de klank en kan daarmee vervolgens het bewegingspatroon van de klank zelf oproepen. De PROMPTtechniek vormt hiermee een waardevolle toevoeging voor het logopedisch handelen bij spraakstoornissen. Er worden goede resultaten gemeld bij zowel kinderen als volwassenen en bij onder andere articulatiestoornissen, verbale ontwikkelingsdyspraxie, spraakapraxie en spraakontwikkelingsstoornissen.Logopedisten


De workshop is een inleiding op de techniek van het 'Prompten'. Naast de aandacht voor de wetenschappelijke theorieën die ten grondslag liggen aan PROMPT, wordt voortdurend in tweetallen praktisch geoefend, zodat elke deelnemer direct op de eigen werkplek met PROMPT aan de slag kan. De voertaal in de workshop is Nederlands (met mogelijk korte introducties in het Engels). Tijdens de workshop wordt de fonetiek van het Nederlands gebruikt en worden de `prompts' voor de Nederlandse spraakklanken geoefend. Meer informatie, zie www.promptinstitute.com .


Docenten: Karin Brinkmann, logopedist werkzaam in de vrije vestiging met als specialisatie kinderen met spraak- en taalproblemen en kinderen met sensorische informatieverwerkingsproblemen. Marianne Raaijmakers, logopedist en spraak- taalpatholoog, docent aan Fontys Paramedische Hogeschool, opleiding voor Logopedie. Tevens is zij werkzaam in een vrijgevestigde praktijk. Beide docenten zijn Certified Prompt Instructor.

Niveau Post-HBO
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Type Post-hbo / Post-bachelor
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Noord-Brabant
Afronding Bewijs van deelname