Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Logopedie: Neurolinguïstisch programmeren voor paramedici

Fontys Hogescholen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Elke succesvolle therapie heeft te maken met gedragsveranderingsprocessen. Hoe motiveren we onze cliënten/patiënten om met dit veranderingsproces aan de gang te gaan en te blijven? Ook hierbij is onze communicatie van doorslaggevende betekenis.

Neuro-linguïstisch Programmeren (NLP) is een extra doos `gereedschap+ die de therapeut kan inzetten om dit proces te begeleiden. Het biedt de mogelijkheid om via doelgerichte communicatie verandering op gang te brengen bij zowel kinderen als volwassenen. NLP geeft praktische richtlijnen, oefeningen en technieken waarmee u de manier van communiceren, met uzelf en met anderen, kunt beïnvloeden. Ook non-verbale communicatie komt uitgebreid aan de orde.

Logopedisten en andere paramedici.


Het accent van deze driedaagse training ligt vooral op samen doen en ervaren. Daarnaast worden achtergronden en theoretische uitgangspunten van NLP besproken. We werken in kleine groepen met live demonstraties. De oefeningen zijn praktijkgericht en direct toepasbaar in de eigen werksituatie.

Allereerst komen enkele basisprincipes van NLP aan de orde. Daarna oefent u intensief met het Meta-model, een bruikbaar taalmodel. Bovendien kunt u uw ervaringen met het toepassen van NLP in de dagelijkse praktijk met uw medecursisten uitwisselen. Korte filmpjes en muziek worden ter ondersteuning gebruikt.

Docent Astrid de Vries - van de Lustgraaf is trainer, NLP Master Practitioner, logopedist en heeft een coachingspraktijk. Zij is als logopedist werkzaam in haar eigen praktijk, gevestigd in een gezondheidscentrum. Daarnaast geeft zij verschillende post-HBO trainingen op diverse Hogescholen in Nederland. Info:www.logopedienieuwegein.nl en www.samenspelcoaching.nl

Tijdens de cursus dient u te kunnen beschikken over het boek `NLP voor Dummies+ van Romilla Ready en Kate Burton, Uitgever Pearson Education Benelux.

Niveau Post-HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Type Post-hbo / Post-bachelor
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Noord-Brabant
Afronding Diploma