Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Logopedie: Estill Voice Training (EVTS) - Level One

Fontys Hogescholen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Omschrijving

Ben je een logopedist of stemtherapeut en ben je op zoek naar effectieve methoden en oefeningen om stemproblemen op te lossen? Wil je spieren en spiergroepen die ten grondslag liggen aan de fonatie bewust - en zo nodig afzonderlijk- leren gebruiken en inzetten, om cliënten nog beter te kunnen helpen? Estill Voice Training Systems - Level One is de manier om dit te leren.

 

Inhoud

In Estill Voice Training wordt uitgegaan van 13 basisfiguren voor stemcontrole, waarmee clienten tot gezond spreekstemgeluid kunnen komen en stemklachten opgelost kunnen worden.

In Level One van de training worden deze figuren voor stemcontrole behandeld, waarbij gebruik gemaakt wordt van kennis uit de anatomie, fysiologie, akoestiek en audiologie. Aan bod komen o.a. het gebruik van Effort, de " valse stembanden" de effecten van het velum en vele andere zaken.

Presentaties en video's worden afgewisseld met praktijksessies in de groep en met individuele coaching. U ziet, voelt en hoort snel welke spiergroepen er aan het werk zijn. Hiermee leert u een hele reeks nieuwe en praktische oefeningen om cliënten te behandelen, de technieken zijn direct toepasbaar.

Bijzonder is ook de speciaal voor Estill Voice Training ontwikkelde software die stemgeluid zichtbaar maakt. Deze audiovisuele feedback is een krachtig middel voor zowel training als rehabilitatie op weg naar gezonde fonatie. Hiermee krijgt u meer mogelijkheden tot analyse van de stem en het oplossen van de problemen die kunnen voorkomen bij beroepssprekers, zangers en andere cliëntgroepen met stemproblemen.

Voor kosten van de cursus zie www.logopedie.cps.hu.nl

 

Studiebelasting

De studiebelasting van deze cursus is 25 uur.

 

Docent

Marleen van Dijk, Certified Course Instuctor (CCI-CMT) in Estill Voice Training System. Marleen is opgeleid als zowel Docerend (Bmus) als Uitvoerend musicus (MA) en werkt als zangeres, zangdocente, stemcoach, uitvoerend artiest, musical- en theatercoach en pianist.

Sinds 2005 is Marleen zeer intensief betrokken bij EVTS en geeft zij als regelmatig trainingen in EVTS. Verder heeft zij veel ervaring in het behandelen van beroepsstemgebruikers met stemproblemen en het rehabiliteren van sprekers na operaties aan keel- en stemapparaat.Logopedisten.

Niveau Post-HBO
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Type Post-hbo / Post-bachelor
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Noord-Holland
Afronding Geen