Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Fysiotherapie: Literatuurtoets paramedisch zorg bij reumatische aandoeningen

Fontys Hogescholen

  • Beschrijving
  • Overzicht

 

Omschrijving

Zou u ook zo graag weer eens een vakinhoudelijk boek bestuderen maar heeft u hier geen tijd voor? Vindt u het ook zo jammer dat u voor cursussen en congressen zo vaak de deur uit moet? Vanaf nu hoeft dat geen probleem meer te zijn! Bij deze literatuurtoets bestudeerd u thuis een boek waarop u vervolgens wordt getoetst. Een docent ondersteunt u tijdens uw studie.

 

Inhoud

De behandeling van reumatische aandoeningen vraagt specialistische kennis. De veranderingen binnen dit vakgebied staan beschreven in het boek "Paramedische zorg bij reumatische aandoeningen" Dit boek geeft een volledig overzicht van de huidige kennis op het gebied van de niet-medicamenteuze behandelstrategieën voor reumatische aandoeningen en sluit daarmee aan bij de KNGF richtlijn "Artrose heup/knie."
De studietaken helpen u de behandelde materie goed te doorgronden. Deze literatuurtoets zal u helpen de kwaliteit van uw zorg voor de reumapatiënt verder te verbeteren. U ontvangt per hoofdstuk een of meerdere studietaken. Deze studietaken ondersteunen u bij het verwerken van de leerinhoud. U kunt de docent per mail vragen stellen. Indien gewenst kunnen we ook persoonlijke begeleiding bieden. Dit wordt, na overleg, apart in rekening gebracht.

 

Toetsing

De toets wordt afgelegd op 19 juni 2013. Twee weken voor de toets ontvangt u hiervoor een uitnodiging. De eindopdrachten dienen minimaal 5 weken voor deelname aan de toets bij de begeleidend docent aangeleverd te zijn. Eventuele reparaties dienen minimaal 3 weken voor aanvang van de toets aangeleverd te zijn.
Voldoende beoordeling van deze taken is een voorwaarde voor deelname aan de toets.

 

Erkenning

Deze cursus is door het KNGF geaccrediteerd met 60 punten voor het register Algemeen Practicus.
Na het behalen van het examen worden 60 accreditatiepunten door het KNGF kwaliteitsregister toegekend.Voor fysiotherapeuten.

Niveau Post-HBO
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Type Post-hbo / Post-bachelor
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Noord-Brabant
Afronding Certificaat