Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Echografie: MSU Advanced

Fontys Hogescholen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Het onderzoeken van perifere gewrichten en directe regio met behulp van echografie is niet meer weg te denken binnen een radiologie afdeling. Naast de basis cursus msu is er behoefte aan specifieke verdiepende scholing ontstaan. Om in deze behoefte te voorzien, organiseert Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven de cursus Advanced MSU. Deze 3 daagse cursus omvat naast 2 lesdagen een dag echografie met snijzaal preparaten. Deze dag zal plaats vinden in het Erasmus MC faculteit Rotterdam. De cursus vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken.

 

Voor meer inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met M. Raadsen, tel. 08850 74360.De cursus Echografie MSU Advanced is voor medici en paramedici die zich specifiek willen verdiepen in de echografie.Ruime ervaring op het gebied van MSU is vereist.


De cursus bestaat uit theoretische en praktische verdieping op het gebied van perifere gewrichten. De lessen worden aangevuld met een uitgebreid bezoek aan de snijzaal van het Erasmus MC te Rotterdam. Door preparaten te bekijken en zelfs echodemo’s op deze preparaten te zien krijgt de cursist meer inzicht in de anatomie van schouder en liesregio.

 

Voor informatie betreffende wachtlijst en cursusdata kunt u contact opnemen met het secretariaat: Hanneke van Ballegooijen, tel.08850 79735.

Niveau HBO
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Noord-Brabant
Afronding Certificaat