Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Echografie: Echografievoor laboranten, Basismodule

Fontys Hogescholen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Echografie krijgt een steeds hogere diagnostische waarde zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Gericht onderzoek binnen de vakgebieden abdomen, obstetrie/gynaecologie, vaatdiagnostiek, spieren en gewrichten is dagelijks werk geworden. Hierdoor is behoefte ontstaan aan specifieke scholing. Om in deze behoefte te voorzien verzorgt Fontys Paramedische Hogeschool de passende post-hbo opleiding Echografie. De opleiding Echografie leidt op tot zelfstandig echografist. U werkt op een van de volgende afdelingen: radiodiagnostiek, klinische neurofysiologie of in het vaatlaboratorium.De opleiding Echografie is bedoeld voor radiologisch laboranten, vaatlaboranten, echocardiografisten en laboranten klinische neurofysiologie.Om deel te kunnen nemen aan de basismodule Echografie bent u in het bezit van het bewijs van bevoegdheid voor radiodiagnostisch laborant of een vergelijkbaar diploma. Daarnaast bent u werkzaam op een echografieafdeling.


De opleiding is modulair opgebouwd en start met een basismodule waaraan alle cursisten deelnemen. Na de basismodule kunt u een van de volgende vervolgmodules volgen: module Abdomen of module Vaatdiagnostiek.

Niveau Post-HBO
Incompany Ja
Open inschrijving Nee
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Afronding Certificaat