Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Corporate Governance

Fontys Hogescholen

  • Beschrijving
  • Overzicht

De module Corporate Governance is een onderdeel van de totale opleiding post-hbo AA (nieuwe stijl). De maatschappij verandert snel en wet- en regelgeving zijn steeds complexer. Als accountant-administratieconsulent zorg je voor een overzichtelijke administratie. Zo stel je jaarrekeningen op, beoordeel en voer je controles uit en geef je fiscaal advies. Zorg voor belastingaangiftes en adviseren over de meest gunstige ondernemingsvorm, of het nu een eenmanszaak of BV betreft, hoor tot het takenpakket. Naast fiscaal advies wijs je de werkgever op de beste financieringsvorm of subsidies waarvoor hij in aanmerking komt. Zomaar enkele van de vele werkzaamheden die onder je verantwoordelijkheid vallen.
In principe ben je de persoon die de werkgever ondersteunt op administratief, financieel, bedrijfseconomisch en fiscaal gebied.De studie is bedoeld voor werknemers van accountantskantoren of vergelijkbare beroepen die de bachelor Accountancy (nieuwe stijl) hebben afgerond.Een afgeronde hbo bachelor Accountancy (nieuwe stijl) met een voldoende resultaat voor de OAT geeft rechtstreekse toelating. Heeft u deze opleiding bijna afgerond, dan kunt u een verzoek indienen bij de examencommissie.


De opleiding tot Accountant-administratieconsulent met certificeringbevoegdheid bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. De opleiding staat onder toezicht van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA). De praktijkopleiding vindt plaats bij een accountantskantoor. Het theoretische deel van de opleiding volg je bij Fontys Hogeschool Financieel Management. De post hbo opleiding Accountant-administratieconsulent omvat de volgende modules:

 

Audit & Assurance A
Audit & Assurance B
Externe Verslaggeving
Bestuurlijke Informatieverzorging / Administratieve Organisatie
Corporate Governance

 

De eerste vier modules worden afgesloten met een landelijk examen. De landelijke examens vinden twee keer per jaar plaats, in januari en mei/juni. De toetsing van de module Corporate Governance wordt door de hogeschool verzorgd.

Niveau Post-HBO
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Type Post-hbo / Post-bachelor
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Noord-Brabant
Afronding Bewijs van deelname