Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Strategic Logistics Management

evofenedex

  • Beschrijving
  • Overzicht

Module 1 van de opleiding Logistiek Management

De wereld om ons heen verandert snel. Zo ook het logistieke werkveld. Risicomanagement, globalisering en duurzaamheid zijn allemaal externe ontwikkelingen die voor een onderneming kansen kunnen creëren, maar ook op termijn bedreigingen kunnen vormen.

De laatste trends op logistiek gebied

De Logistiek manager moet daarom steeds op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en die te vertalen in strategische adviezen. In deze module gaat de deelnemer actief op zoek naar de laatste ontwikkelingen en trends op logistiek gebied en vertaalt deze naar kansen voor de eigen onderneming.

Logistiek Management

De opleiding Strategic Logistics Management is de eerste module voor de complete opleiding.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is een vooropleiding op hbo- of mbo+-niveau aan te raden, bij voorkeur aangevuld met enkele jaren relevante logistieke praktijkervaring.

Doelstelling

Na de module is de deelnemer op de hoogte van actuele logistieke ontwikkelingen en trends en in staat deze om te zetten naar een strategisch advies aan management of directie.

Bijzonderheden

Behalve de bijeenkomsten en werkcolleges vraagt de opleiding veel zelfstudie. Studenten ontvangen per module een navigator die de student door de opleiding begeleidt. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van vakliteratuur die speciaal voor deze opleiding is geselecteerd. Het is de bedoeling dat studenten deze literatuur zelf aanschaffen.

Examinering en certificering

Studenten sluiten de module af met een examen. Het examen bestaat uit het maken van een strategische setup en de presentatie van deze setup. Als zij het examen met succes afronden, krijgen zij een deelcertificaat van de opleiding Logistics Management.


Lesprogramma

  • Bijeenkomst 1: Het logistieke werkveld
  • Bijeenkomst 2: de interne organisatie
  • Bijeenkomst 3: De externe omgeving
  • Bijeenkomst 4: SWOT-analyse
  • Bijeenkomst 5: Van opties naar keuzes
  • Bijeenkomst 6: Performance & Risk Management
  • Bijeenkomst 7: Leiderschap
  • Bijeenkomst 8: Finishing touch

Het rooster ontvangt u na een aanmelding of kunt u opvragen bij een van de opleidingsadviseurs.

Korting op de opleiding
evofenedex is de ondernemingsvereniging voor 15.000 bedrijven met een logistiek of internationaal belang. Leden krijgen een aanvullende korting op prijs van de opleidingen die kan oplopen tot meer dan 20%. Wilt u meer weten over de voordelen van het lidmaatschap? Bezoek www.evofenedex.nl

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 8 dagen
Locatie Utrecht
Tijden Avond
Type Post-hbo / Post-bachelor
Kosten €1590
Les locatie type Thuisstudie, Op locatie
Titulatuur Geen titel
Website www.evo.nl/site/opleiding-strategisch-management
Lesmethode Klassikaal onderwijs
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaand september
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Afronding Geen