Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Project & Change management

evofenedex

  • Beschrijving
  • Overzicht

Module 4 van de opleiding Logistiek Management
Veranderingen implementeren gaat niet altijd zonder slag of stoot, ook niet als een bedrijf ervoor kiest om hiervoor projectteams in te zetten. Communicatie speelt hierin een belangrijke rol. Wat is en doet een projectteam nu precies en wie is verantwoording verschuldigd aan wie?

Project & Change Management laat zien hoe medewerkers zelf mee kunnen werken aan een veranderingsproject binnen de eigen organisatie. Deze module is uitermate geschikt voor Logistiek managers die voor een verandertraject staan.

Logistiek Management
De opleiding Project & Change Management is de vierde module voor de complete opleiding Logistics Management.Voor deze cursus is een vooropleiding op hbo- of mbo-niveau aan te raden, bij voorkeur aangevuld met enkele jaren relevante praktijkervaring.

Doelstelling
Studenten maken zich managementvaardigheden eigen die een effectieve sturing en begeleiding van projecten mogelijk maken. Verschillende effecten die veranderingsprojecten met zich meebrengen, komen aan het licht. Zij krijgen inzicht in afronding en nazorg en krijgen handvatten en technieken aangereikt om projecten in de eigen organisatie te laten slagen. Methoden om projecten te evalueren en kennis over te dragen aan de eigen medewerkers, maken deze module compleet.

Bijzonderheden
Behalve de bijeenkomsten en werkcolleges vraagt de opleiding veel zelfstudie. Studenten ontvangen per module een navigator die de student door de opleiding begeleidt. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van vakliteratuur die speciaal voor deze opleiding is geselecteerd. Het is de bedoeling dat studenten deze literatuur zelf aanschaffen.

Examinering en certificering
Studenten sluiten de module af met een examen in de vorm van een businesscase. Het examen bestaat uit cases met toepassings- en inzichtvragen. Als zij het examen met succes afronden, krijgen zij een deelcertificaat van de opleiding Logistics Management.
Programma:

  • Bijeenkomst 1: Urgentie van verandering
  • Bijeenkomst 2: Geïntegreerd model van verandermanagement
  • Bijeenkomst 3: Implementatie van veranderingen
  • Bijeenkomst 4: Inleiding projectmanagement
  • Bijeenkomst 5: Plan van aanpak
  • Bijeenkomst 6: Managementrol in projecte

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Locatie Utrecht
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.evo.nl/site/opleiding-verandermanagement
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Utrecht
Afronding Geen