Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Demand & Supply Chain management

evofenedex

  • Beschrijving
  • Overzicht

Module 6 van de opleiding Logistiek Management

Een onderneming moet voldoen aan de wensen van zowel de consument als de industriële afnemer. Om dit doel te bereiken kan samenwerking met bedrijven 'stroomopwaarts' en 'stroomafwaarts' een oplossing zijn.

Ketensamenwerking staat vooral bekend onder de naam 'supply chain management' (SCM). Maar ook als Demand & Supply Chain Management (D&SCM), omdat de samenwerking zich vooral richt op de afnemer én de inkoop-, verkoop- en marketingactiviteiten.

Logistiek Management
De opleiding Demand & Supply Chain Management is de zesde en laatste module van de complete opleiding Logistics Management. Voor deze module is hbo-werk- en denkniveau aan te raden, bij voorkeur aangevuld met enkele jaren relevante praktijkervaring.

Doelstelling
Studenten krijgen inzicht in de mogelijkheden van samenwerking in de keten. Zij vergroten hun kennis over de verschillende samenwerkingsvormen en de voorwaarden voor ketenregie. Tevens leren zij hoe je prestatie-indicatoren toepast op de supply chain en leren zij een SCM-diagnose voor de eigen keten op te stellen.

Bijzonderheden
Behalve het volgen van bijeenkomsten en werkcolleges vraagt de opleiding veel zelfstudie. Studenten ontvangen per module een navigator die de student door de opleiding begeleidt. Daarnaast maakt de docent gebruik van vakliteratuur die speciaal voor deze opleiding is geselecteerd om onderwerpen nader toe te lichten. Het is de bedoeling dat studenten de literatuur zelf aanschaffen.

Examinering en certificering
Studenten sluiten de module af met een examen in de vorm van een businesscase. Het examen bestaat uit cases met toepassings- en inzichtvragen. Als zij het examen met succes afronden, krijgen zij een deelcertificaat van de opleiding Logistics Management.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding Geen