Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Opleiding Duurzame Energieprojecten

Euroforum

  • Beschrijving
  • Overzicht

Haal meer uit uw Duurzame Energieprojecten

De doelstellingen voor het verduurzamen van onze energievoorziening zijn ambitieus. Niet alleen naar 2020 toe, maar ook richting 2030 en 2050. Het is noodzakelijk dat er een versnelling ingezet wordt.
Succesvolle duurzame energieprojecten kunnen hier in grote mate aan bijdragen.
Speciaal voor iedereen die gaat starten of al betrokken is bij een project op het gebied van duurzame energie, hebben wij deze opleiding samengesteld.

In 4 dagen hoort u alle ins en outs over de duurzame energiemarkt; over technologie en beleid, maar ook over de haalbaarheid van uw project en het creëren van draagvlak. Daarnaast kunt u middels de keuzemodules Warmte, Zon en Wind uw kennis verdiepen. Onmisbaar om de juiste keuzes te maken en als gesprekspartner met alle partijen aan tafel te gaan!

Bekijk het programma

Sfeerimpressie van de opleiding


Wat gaan we doen tijdens deze opleiding?

Van gerenommeerde experts uit de markt leert u tijdens deze verkorte opleiding inzicht te krijgen in de planning en uitvoering van duurzame energieprojecten. De opleiding is praktisch ingestoken. Dit betekent dat uw docenten u op de hoogte brengen van hun visie en kennis uit de praktijk. Middels business cases gaat u vervolgens zelf aan de slag. Wij nodigen u van harte uit om de discussie met de docenten en de overige deelnemers aan te gaan om zo gezamenlijk nieuwe inzichten en ideeën te creëren.

 


Basismodules

Module 1:

Duurzame Energie: de markt, de transitie en het beleid
Alles over de energiemarkt in zijn totaliteit, het aandeel van duurzame energie hierin, de drijfveren, het beleid en de regulering.


Module 2:

Energieopslag, flexibiliteit en de Energiemarkt
Alle mogelijkheden mbt energieopslag. En hoe kunt u de energiemarkt gebruiken om uw project succesvol te maken?Module 6:

Business Case & Project financiering
De zakelijke rechtvaardiging van uw project: het creëren van waarde in uw duurzame energieproject en genereren van financieel rendement

Module 7:

Duurzaam gedrag en energie
Hoe krijgt u uw stakeholders mee en hoe gaat u om met weerstand? Prognose: 100% duurzaam? Is een volledige energietransitie mogelijk?

Keuzemodules

Module 3: Warmte
Module 4: Zonne-energie
Module 5: Windenenergie

Download de brochure (pdf)

Na het afronden van deze opleiding:

  • Beschikt u over concrete vakkennis van de economische, technische en juridische aspecten van duurzame energieprojecten;
  • Bent u volledig up to date om in te spelen op de actuele ontwikkelingen, kansen in de markt te benutten en u te wapenen tegen de risico’s;
  • Heeft u concrete handvatten om uw eigen projecten verder te ontwikkelen en succesvol te maken!

Uw praktijk centraal

Ongeveer 2 weken voor aanvang van de opleiding ontvangt u een intakeformulier. Hierop kunt u aangeven wat concreet uw leerdoelen zijn en wat uw verwachtingen zijn van deze opleiding. De docenten kunnen zich hierdoor optimaal voor u voorbereiden.


Max. 20 plaatsen

Om het interactieve karakter te kunnen waarborgen laten wij maximaal 20 deelnemers toe. Zo ben u ervan verzekerd dat uw leerdoelen en praktijkvragen ruimschoots aan bod komen en u de opleiding succesvol afrondt.

Certificaat

U ontvangt na afronding van de opleiding een certifi caat van de Euroforum Academy. Een waardevolle aanvulling op uw kwalificaties.

 

 

GRATIS proefabonnement op Energeia Energienieuws

Alleen via Euroforum: Nu 2 maanden GRATIS toegang tot Energeia Energienieuws (T.w.v. € 165).
Hét dagelijkse nieuws voor energieprofessionals.

  Met een gratis proefabonnement ontvangt u 8 weken lang:

  • 24/7 toegang tot energeia.nl
  • Toegang tot 15 jaar nieuwsarchief met meer dan 55.000 artikelen
  • Dagelijks de Energeia Headlines in uw mailbox

Activeer uw gratis proefabonnement en krijg direct toegang tot het dagelijkse energienieuws van Energeia. Het proefabonnement stopt na 2 maanden automatisch.

Activeer uw gratis proefabonnement

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Tijden Overdag
Kosten €3299
Titulatuur Geen titel
Website www.euroforum.nl/energie/opleiding-duurzame-energieprojecten/
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 15
Afronding Geen