Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Data & Business Analytics

Erasmus Q-Intelligence (EQI)

  • Beschrijving
  • Overzicht


Geinteresseerden kunnen de voorlichtingsbijeenkomst op 6 juni 2017 bijwonen.

Onze postacademische opleiding Data & Business Analytics start op 8 september 2017 en stelt beginnende en gevorderde analisten in staat inzichten te halen uit data, nieuwe bedrijfskansen te ontdekken en door 'analytics' onderbouwde beslissingen te nemen.

Het vermogen om analytics in te kunnen zetten voor bedrijfsvraagstukken wordt steeds belangrijker. De beschikbare hoeveelheid data groeit exponentieel en bevat informatie over gedragingen, voorkeuren en relaties op talloze gebieden: van finance, gezondheidszorg en economie tot sociale netwerken.

De postacademische opleiding Data & Business Analytics leert u diverse geavanceerde analysetechnieken om meerwaarde te halen uit data; niet alleen door het distilleren van informatie en het herkennen van kansen, maar ook door het nemen van gerichte data-gedreven beslissingen. De eenjarige opleiding wordt gekenmerkt door een hands-on benadering zodat u echt grip krijgt op grote gegevensstromen en de analysetechnieken daadwerkelijk kunt inzetten voor uw dagelijkse praktijk.

Het Data & Business Analytics curriculum is speciaal ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring uit de bestaande Econometrie en Management Science programma's die aan de Erasmus Universiteit Rotterdam worden gegeven. Het curriculum bevat daarnaast onderdelen op het gebied van data science, computer science en privacyrecht.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor IT'ers, econom(etrist)en, bedrijfskundigen, bestuurskundigen, bedrijfseconomen, IT'ers en analisten van andere disciplines die beschikken over affiniteit met kwantitatief onderzoek en een afgeronde academische opleiding op master niveau.

Toelatingseisen

Om deel te nemen aan de opleiding dienen kandidaten te beschikken over een afgeronde academische opleiding op master niveau*. Daarnaast dienen kandidaten enige affiniteit te hebben met kwantitatieve onderzoeksmethoden (in ieder geval voorkennis van elementaire wiskundige begrippen als kansverdeling, een functie, een variabele, een vector en een matrix).

Kandidaten kunnen worden uitgenodigd voor een intakegesprek. Verzoeken om vrijstellingen worden per deelnemer bekeken door de Academic Director.

* Kandidaten met een bachelor in een technische discipline (bijvoorbeeld bedrijfswiskunde, techniek of informatica) kunnen ook in aanmerking komen.


Programma & inschrijven


Meld je nu aan voor de opleiding of kom naar de informatiebijeenkomst op 6 juni 2017!

U kunt zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst op 6 juni door een mail te sturen naar opleiding-eqi@ese.eur.nl. Wij informeren u dan over het volledige programma.

De opleiding start 8 september 2017 in Rotterdam, duurt één jaar en bestaat uit 5 blokken in 35 dagen. De collegedagen staan gepland op vrijdagen van 9:30-16:30 uur. Daarnaast wordt uitgegaan van circa 8 uur zelfstudie per week. De opleiding wordt aangeboden in het Nederlands*.

* De voertaal van het programma is hoofdzakelijk Nederlands. Binnen enkele onderdelen kan echter wel gebruik gemaakt worden van Engelstalig lesmateriaal en enkele colleges kunnen in het Engels verzorgd worden.

Tijdens de collegedagen wordt een combinatie aangeboden van interactieve colleges en tutorials. De colleges worden verzorgd door ervaren docenten op het gebied van business analytics, econometrie en computer science.

Na uitvoerige theoretische behandeling wordt ieder onderdeel/methode direct gevolgd door een sessie waarin u zelf aan de slag gaat met een (eigen) vraagstuk en dataset. U maakt daarbij gebruik van specialistische software om de analyses uit te voeren. Bij elke module zal er een toetsing plaats vinden, veelal op basis van in te leveren opdrachten.

Gedurende de hele opleiding ligt de nadruk op een hands-on benadering. Hoewel de theorie ruimschoots aan bod komt, is het belangrijkste doel om deelnemers in staat te stellen de business analytics methoden en technieken in de praktijk te gebruiken.

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 12 maanden
PE-punten 193
Tijden Overdag
Type Post-wo / postacademisch
Kosten €15750
Les locatie type Op het instituut
Titulatuur Geen titel
Website www.eur.nl/eqi/onderwijs/data_business_analytics/
Lesmethode Klassikaal onderwijs
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaand september
Maximaal aantal deelnemers 25
Afronding Certificaat