Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Praktisch Projectmanagement

De Haagse Hogeschool, The Hague Graduate School

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Testimonials

Praktisch projectmanagement

In uw werk neemt u regelmatig deel aan projectteams, als teamlid of projectmanager. Het is uw wens projecten op effectieve, doel- en resultaatgerichte manier te begeleiden. Tijdens de professional course Praktisch Projectmanagement leert u op methodische en analytische wijze te werken. Daarnaast neemt u kennis van de volle breedte van het vakgebied. Ongeacht in welke branche u werkt, de opleiding geeft u handvaten om van elk project een succes te maken.

Studielast

Een investering in uzelf

De post-hbo opleiding Praktisch projectmanagement bestaat uit negen bijeenkomsten. U komt om de week voor college bij elkaar op woensdagavond en besteedt daarnaast vijf uur per bijeenkomst aan zelfstudie.

Opbouw van Praktisch projectmanagement

Modules

 • Module 1 - Projectmatig werken
 • Module 2 - Beheersing van tijd en geld
 • Module 3 - Kwaliteit en het projectresultaat
 • Module 4 - Informatie en communicatie in de projectomgeving
 • Module 5 - Samenwerking, een creatief projectteam
 • Module 6 - De rol van de projectmanager
 • Module 7 - Wat bepaalt het succes?
 • Module 8 - Project in de praktijk
 • Module 9 - Presentatie

Contact met de opleiding

Meer weten over de post-hbo-opleiding Praktisch Projectmanagement of andere Professional Courses en Masters van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail opleidingsadvies-thgs@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

Niveau Post-HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 4 maanden
Locatie Den Haag
Tijden Avond
Type Post-hbo / Post-bachelor
Kosten €2250
Les locatie type Op het instituut, Bij het bedrijf
Titulatuur Geen titel
Website www.thehaguegraduateschool.nl/opleidingen/post-hbo/praktisch-projectmanagement
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaand oktober
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Afronding Post-hbo-certificaat
Personal Financial Planning - Claudia Schallenberghs
Interview Anniek van der Kraats

"Praktisch Projectmanagement is to the point, overzichtelijk en duidelijk"

"Als opleidingscoördinator zorg ik onder andere voor uniformiteit in de opleidingen. Een van mijn projecten was het ontwikkelen van een toets om het niveau van de medewerkers te beoordelen. Ik had het gevoel dat ik het begeleiden van projecten uit de losse pols deed. De opleiding Praktisch Projectmanagement zorgde voor een gereedschapskist aan vaardigheden. En een handleiding ter ondersteuning van het opzetten van projecten. Hoe zet je een businesscase op, welke fasen heeft een project, hoe betrek je de medewerkers? Waar moet je op letten, wat zijn de valkuilen, hoe bereken je een budget en bewaak je de scope? Dat zijn vragen die de opleiding beantwoordt. Bij mij liepen de opleiding en het project gelijktijdig, dus ik kon alle kennis direct inzetten. Praktisch Projectmanagement heeft een hoog tempo, is to the point, overzichtelijk en duidelijk. In korte tijd krijg je de belangrijkste handvatten aangereikt. Het is wel essentieel dat je als student toegang hebt tot, deel uitmaakt of leider bent van een project. Op die manier kun je de stof direct toepassen. Ik heb nu meer gevoel bij het opzetten, uitvoeren en begeleiden van projecten. De opleiding was heel zinvol."

 

Claudia Schallenberghs (Financial Planner), Deutsche Bank