Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Human Capital Management

De Haagse Hogeschool, Academie voor Masters & Professional Courses

 • Beschrijving
 • Overzicht

Human Capital Management

De opleiding Human Capital Management richt de blik van HR nadrukkelijk naar buiten. Het is daarmee de overtreffende trap van Human Resource Management. U leert hoe externe omstandigheden de strategie van uw organisatie beïnvloeden. U leert hoe u de organisatie wendbaar kunt maken zodat deze kan anticiperen op alle veranderingen. De veranderingen van vandaag en in het bijzonder die van de toekomst.

In de opleiding Human Capital Management ontwikkelt u een HCM-strategie gericht op de toekomst van arbeid. U leert hoe u uw toegevoegde waarde kunt laten zien als strategisch HR-partner. De opleiding sluit direct aan op actuele ontwikkelingen zoals HR-Analytics en Big data.

Tijdens de opleiding verdiept u uw kennis, vaardigheden en technieken. De opleiding stelt u in staat om uw opgedane kennis direct toe te passen in uw eigen beroepspraktijk.

  Studielast

  Een investering in uzelf

  De opleiding Human Capital Management is een kort programma op post-bachelor niveau en duurt drie dagen.

  Opbouw van Human Capital Management

  De toekomst van arbeid

  In het programma ligt de nadruk op de (nieuwe) rol van HR in een snel veranderende omgeving. Vragen die in de opleiding worden beantwoord zijn zoal: Wat kan ik betekenen voor de strategie van mijn organisatie? Hoe laat ik strategie en cultuur samenvloeien? Wat wil ik meten en weten om mijn human capital te laten groeien? Welke rol speel ik in de wendbaarheid van mijn organisatie? Welke competenties heeft de HR-professional van morgen nodig om succesvol en van waarde te kunnen zijn? Hoe vergroot ik mijn geloofwaardigheid? Wat zijn relevante ontwikkelingen binnen het HR-vakgebied? En in de maatschappij? De hamvraag is: hoe ziet werk en daarmee mijn organisatie er in 2030 uit?

  Na deze opleiding weet u waar uw organisatie staat op de ladder van Human Capital Management. U heeft de eerste doelen van de HR-transitie gedefinieerd en vergroot daarmee uw impact op de organisatie. U doet in korte tijd vaardigheden op om de directie en het management in uw organisatie te adviseren over de uitdagingen van morgen. Door de interactieve werkvormen wordt u door de docent en medestudenten geprikkeld het heft in handen te nemen en de geleerde kennis direct toe te passen in de praktijk.

  De modulaire opzet van het programma geeft u inzichten in en handvatten voor de toepassing van human capital management in een organisatie. Het is nadrukkelijk een interactief programma en zal de deelnemer prikkelen en motiveren om zelf het heft in handen te nemen. Het nodigt deelnemers nadrukkelijk uit om eigen overtuigingen te onderzoeken, open te staan voor nieuwe ideeën en zelf aan de slag te gaan met de informatie die ze krijgen. Precies zoals Human Capital Management functioneert.

  In deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Geloofwaardigheid: ontwikkeling HCM, visie & strategische advisering
  • Professionaliteit: organisatieontwikkeling, agility & cultuurmanagement
  • HR technologie: HR-analytics & Big Data

  Contact met de opleiding

  Meer weten over post-hbo-opleiding Human Capital Management of andere post-hbo- of masteropleidingen van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

  Niveau Post-HBO
  Vorm Part-time
  Incompany Ja
  Open inschrijving Ja
  Doorlooptijd 3 dagen
  Locatie Den Haag
  Tijden Overdag
  Type Post-hbo / Post-bachelor
  Kosten €2100
  Les locatie type Op het instituut, Bij het bedrijf
  Titulatuur Geen titel
  Website www.dehaagsehogeschool.nl/opleidingen/professional-courses/human-capital-management
  Benodigde taalkennis Nederlands
  Startmaand september
  Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
  Afronding Certificaat