Dé opleidingensite voor hbo en hoger

HR Businesspartner

De Haagse Hogeschool, Academie voor Masters & Professional Courses

  • Beschrijving
  • Overzicht

HR Businesspartner

De arbeidsmarkt verandert. Van HR-professionals wordt steeds vaker de rol van HR business partner verwacht. Het uitvoeren van beleid en operationele processen is niet meer voldoende. Deze ontwikkeling is gedreven door snelle veranderingen in organisaties en de keuzes die organisaties maken als het gaat om de uitvoering van de operationele HR werkzaamheden.

Studielast

Een investering in uzelf

De training HR Businesspartner bestaat uit 3 lesdagen. Voor deze training heeft u ongeveer 2 uur voorbereiding nodig. De totale training zal een investering van ongeveer 23 uur beslaan.

Opbouw van HR Businesspartner

HR business partners hebben verschillende rollen als het gaat om strategie, verandering en talentmanagement. Een HR business partner moet van invloed zijn op belangrijke organisatieprocessen om een bijdrage te kunnen leveren aan de doelstellingen van de organisatie.

In drie dagen ontwikkel je van HR adviseur naar HR business partner. Op basis van je eigen kennis, ervaring en casuïstiek verander je jouw rol en impact op de organisatie.

Deze training geeft je de praktische handvatten en kennis om jezelf te positioneren als HR Businesspartner.

Module 1

CONSULTING: De HRBP als consultant

De eerste module staat in het teken van de organisatie waar je in werkt. We kijken naar het overkoepelende proces voor samenwerking met klanten. Door middel van het "Businessmodel canvas" leer je jouw organisatie en haar activiteiten beter te begrijpen. Daarnaast kijken we naar jouw onderscheidend vermogen als HR Businesspartner.

Module 2

BUSINESS ACUMEN: De ondernemende HRBP

Welke strategieën kan ik toepassen om de activiteiten van mijn organisatie beter te begrijpen? Deze vraag staat in deze module centraal. Je kent de leer van belangrijke organisatie, cultuur en mens gerelateerde zaken die de bedrijfsvoering kunnen laten ontsporen. Daarnaast kun je het congruentiemodel toepassen om ineffectieve processen te identificeren die jij als HR Businesspartner kan verbeteren. Tot slot maak je een 'personal value proposition' die jouw rol en merk als HR Business Partner omschrijft.

Module 3

STRATEGIC THINKING: De HRBP als strategisch denker

Hoe kan ik strategieën ontwikkelen om mijn klanten te helpen met complexe problemen en daarmee HR aan de strategische organisatiedoelstellingen te verbinden?
Je leert deze vraag beantwoorden aan de hand van een casus over strategisch denken.
We leren ook van strategische denkers in het HR-domein. Daarnaast kijken we weer naar jouw 'personal value proposition'. Welke plek heeft strategisch denken hierin?

Module 4

INFLUENCE & PARTNERING: De invloed van de HRBP

In deze module leer en begrijp je de belangrijkste concepten als het gaat om het onderhouden en uitbouwen van je professionele relaties. Je leert hoe je actief betrokken kunt zijn bij het behalen van organisatiedoelstellingen en hoe je daar impact op hebt.

Module 5

OPTIMIZING TALENT: De HRBP als talentenontwikkelaar

Op welke wijze kan ik met gebruik van data en expertise waarde creëren voor klanten? Hierbij leggen we de focus op feiten, data en HR analytics.
Je leert talenten segmenteren en waarderen, sturen op strategische personeelsplanning en duurzame inzetbaarheid.
Tot slot ben je in staat om leiderschap op ieder niveau te ontwikkelen.

Module 6

DRIVING RESULTS: De resultaatgerichte HRBP

De laatste module staat in het teken van je nieuwe rol. Je ontwikkelt een concreet plan om je business te ondersteunen. Daarnaast brengen we alle modules samen om jouw nieuwe positie te bepalen voor een optimale ondersteuning van de organisatie.

Contact met de opleiding

Meer weten over de training HR Businesspartner of andere Masters en Professional Courses van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

Niveau Post-HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 3 dagen
Locatie Den Haag
Type Post-hbo / Post-bachelor
Kosten €1750
Les locatie type Op het instituut, Bij het bedrijf
Titulatuur Geen titel
Website www.dehaagsehogeschool.nl/opleidingen/professional-courses/hr-businesspartner
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaand juni
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Afronding Certificaat