Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Controller

De Haagse Hogeschool, Academie voor Masters & Professional Courses

  • Beschrijving
  • Overzicht
  • Testimonials

Controller

Het beroep van controller wordt steeds belangrijker. Als onmisbare schakel in de bedrijfsvoering wilt u uw organisatie sturen en beheersen met passende methoden, technieken en instrumenten. Dat doet u gedegen en volledig organisatieonafhankelijk. U wilt een deskundige sparringpartner, informant en adviseur zijn voor het hoogste beslisorgaan. Tijdens de post-hbo-opleiding Controller komt het onderwerp control in brede zin aan bod. 'Different control for different organizations' is dan ook het motto.

Studielast

Een investering in uzelf

De post-hbo opleiding Controller duurt 14 dagen, verspreid over 9 maanden. Het is een intensieve opleiding van 336 uur, die u naast uw werk volgt. U komt voor college bij elkaar op vrijdag en besteedt daarnaast 160 uur aan zelfstudie en 96 uur aan opdrachten en de scriptie.

Opbouw van Controller

Vaardigheden en kennis


Deskundig aanspreekpunt

Tijdens de opleiding werkt u aan vaardigheden als analyseren, beoordelen, presenteren, rapporteren en adviseren. Verder leert u processen in uw organisatie in kaart te brengen en te checken op hard controls en soft controls. U kijkt ook kritisch naar de kwaliteit van de control zelf. Zo ontwikkelt u zich tot een deskundig aanspreekpunt binnen uw werkomgeving.


Onderzoekende houding

Elke module wordt afgesloten met een deelopdracht. U rondt de post-hbo opleiding Controller af door een scriptie te schrijven, die is gericht op uw eigen organisatie. U brengt een probleem of verbeterpunt in uw eigen bedrijf in kaart, gaat aan de slag met een probleemstelling en beantwoordt uw onderzoeksvragen. Om u hier goed op voor te bereiden, organiseren we een tweedaagse workshop onderzoeksvaardigheden.


Modules

Module 1 - 3 dagen
  • Accounting information systems (informatiebeheersing)
Module 2 - 3 dagen
  • Management, accounting en control
Module 3 - 3 dagen
  • International corporate governance
Module 4 - 3 dagen
  • Management control systems
Extra module - 2 dagen
  • Onderzoeksvaardigheden

Contact met de opleiding

Meer weten over de post-hbo-opleiding Controller of andere Masters en Professional Courses van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

Niveau Post-HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 9 maanden
Locatie Den Haag
Tijden Overdag
Type Post-hbo / Post-bachelor
Kosten €5800
Les locatie type Op het instituut, Bij het bedrijf
Titulatuur Geen titel
Website www.dehaagsehogeschool.nl/opleidingen/professional-courses/controller
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaand oktober
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Afronding Registeropleiding met erkend post-hbo-diploma
Personal Financial Planning - Claudia Schallenberghs
Interview Rishi Ramadhin

"Nu functioneer ik beroepsmatig op een hoger niveau"

"Na zeven jaar financieel specialist bij Mexx werk ik sinds een paar maanden als assistent-controller bij Crocs Europe, van de schoenen. Een mooie opstap naar de functie van controller. Ik ben onder meer verantwoordelijk voor het consolideren van de maandcijfers en de financiële rapportages. Het is een uitdaging om die naar het hoofdkantoor in de Verenigde Staten te sturen. In de opleiding Controller van De Haagse Hogeschool heb ik alle ins en outs van het controllervak geleerd. Allerlei trucs, waardoor ik nu perfect weet hoe bepaalde procedures werken en hoe ik onderzoeken opzet. Het controllervak behelst veel meer dan finance; het beslaat alle afdelingen van een organisatie. Daar zijn de vier modules van de opleiding dan ook op gericht: Mens en Organisatie, Bestuurlijke Informatievoorziening, Financieel Management en Control & Audit. Vooral de interactieve colleges op organisatorisch en bestuurskundig vlak vond ik interessant. Maar ook de goede docenten, de open sfeer en het feit dat je van elkaar kunt leren, maken de opleiding zeker de moeite waard. Ik wilde kennis opdoen van meervoudige bedrijfsprocessen en beroepsmatig op een hoger niveau functioneren. Dat is me goed gelukt. En ik heb de smaak te pakken: ik ga zeker doorstuderen om nog meer te groeien in mijn carrière!"

 

 

Claudia Schallenberghs (Financial Planner), Deutsche Bank