Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Compliance cursus: de Foundation Course

De Compliance Academie

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Docenten

Compliance cursus: de Foundation Course biedt de grondslagen en basis voor hen die een fundament willen. Voor diegenen die graag door de bomen het bos willen (blijven) zien. Voor diegenen die de complexe en zeer brede materie van corporate compliance graag eens helder teruggebracht willen zien tot hoofdzaken en essenties.


Voor wie is deze cursus?

 • Voor iedereen die geen tot weinig praktijkervaring heeft (minder dan 1 à 2 jaren fulltime ervaring)
 • Voor iedereen die compliance moet introduceren of er plotseling bij moet doen in zijn of haar bedrijf
 • Voor advocaten die 6 NOVA punten willen behalen en hun klant beter begrijpen
 • Voor bedrijfsjuristen, HR managers, communicatie deskundigen, IT managers, auditors, controllers & kwaliteitsmanagers
 • Voor iedereen die zich wil laten inspireren of nieuwe inzichten op wil doen, met name hoe anderen in beweging te krijgen zonder alle taken zelf uit te moeten voeren

Programma

09.00: Ontvangst met koffie/thee
09.30: Start cursus
13.00: Lunch en boswandeling
16.30: Evaluatie en vervolgstappen

De Foundation Course behandelt de "7 elementen van elk effectief compliance programma" (vrij naar Stephen Covey) in een hoog tempo met heel veel tips, valkuilen, good & best practices van andere bedrijven, en 15 jaren eigen ervaringen. Met corporate compliance bedoelen wij het geheel van een intern compliance and ethics programma voor niet-financiële organisaties (die kunnen profit en non-profit zijn). Collega's uit de financiële wereld zijn welkom omdat de 7 elementen ook daar gelden, maar er zal geen specifieke aandacht worden besteed aan financiële wet- en regelgeving (zoals de Wft en dergelijke).


Handige informatie

Deze compliance cursus wordt 2x gehouden dit najaar: zowel op donderdag 5 oktober 2017 alsook op donderdag 23 november 2017
De kosten voor deze cursus zijn € 395,- (exclusief BTW, inclusief lunch)
Vroegboekkorting mogelijk! Bij inschrijving van 3 weken of meer van te voren 20% korting op de totaal prijs! zie onze website: www.DeComplianceAcademie.nl

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 1 dag
Locaties Doorn, uw eigen locatie
PE-punten 6
Tijden Overdag
Kosten €395
Titulatuur Geen titel
Website www.decomplianceacademie.nl/compliance-cursus/
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaanden oktober, november
Provincie Utrecht
Afronding met certificaat van deelname
 • Roland Notermans
  Roland Notermans
  Docent
  De Compliance Academie is opgericht door Roland Notermans die meer dan vijftien jaar ervaring heeft met compliance en business conduct programma's. Aanvankelijk als Hoofd Compliance en Juridische Zaken van de medische divisie van Koninklijke Philips met ruim 30.000 medewerkers. Vervolgens als Senior Vice President, acting COO van de Juridische Functie wereldwijd en Hoofd Compliance van de Nederlandse Philips organisatie. Daar waren ruim 25 locale compliance officers actief. En sinds enige jaren heeft hij een eigen adviesbureau geheten NUX Compliance Consultancy. NUX Compliance adviseert multinationals over hun bestaande compliance programma en begeleidt grote bedrijven gedurende langere periodes om hun eigen compliance, ethics & business conduct programma's op een hoger plan te tillen (voorbeelden zijn ASML; Heineken; SHV; ECT; FrieslandCampina en andere bedrijven; referenties op aanvraag).

  In de afgelopen vijftien jaren heeft Roland meer dan honderd cursussen, workshops en seminars gegeven. Over verschillende compliance, legal risk, reputation, legal department management en aanverwante onderwerpen. Zowel binnen de Philips groep als voor het Nederlands Compliance Instituut, de Legal Leadership Academy (Dialogue BV), De Brauw Blackstone Westbroek, Houthoff, AKD en andere advocatenkantoren, Het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen, de Bedrijfsjuristenmonitor en vele andere gelegenheden. In 2015 zal hij ook enige compliance onderwerpen verzorgen aan de Governance University.

  Al die ervaringen komen nu samen op een plek zodat u daarvan kunt profiteren: De Compliance Academie. Opgericht om u verder te helpen en in contact te brengen met vele anderen die ook liever kennis willen delen dan het wiel zelf uitvinden.