Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Compliance cursus: Advanced Course

De Compliance Academie

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Docenten

Compliance cursus: de Advanced Course bouwt voort op het fundament dat is gelegd in de Foundation Course. Bedoeld voor diegenen die de Foundation Course tenminste enige maanden geleden hebben gedaan. Ook bedoeld voor diegenen die meer dan 2 jaar praktijk ervaring hebben (in de verwachting dat zij de "7 elementen van een effectief compliance programma" of een vergelijkbare aanpak al kennen en (gedeeltelijk) toepassen in hun praktijk).


Voor wie is deze cursus?

 • Voor iedereen die 2 jaar praktijk ervaring heeft
 • Voor iedereen die compliance al (gedeeltelijk) toepast binnen zijn of haar bedrijf
 • Voor advocaten die 6 VSO punten willen behalen en momenteel adviseren op deelgebieden (zoals privacy; mededingingsrecht; corruptie; e.d.)
 • Voor bedrijfsjuristen, HR managers, communicatie deskundigen, IT managers, auditors, controllers & kwaliteitsmanagers
 • Voor iedereen die houdt van sterke interactie en kennisdeling

Programma

09.00: Ontvangst met koffie/thee
09.30: Start cursus
13.00: Lunch en boswandeling
16.30: Evaluatie en vervolgstappen

Deze cursus (verdiepingsdag) wordt in de vorm van een ronde tafelgesprek in kleinere groepen gegeven om de interactiviteit te vergroten en meer aandacht te kunnen besteden aan de kernvragen, uitdagingen en dilemma's van de deelnemers. Die mogen wel maar hoeven niet te worden gedeeld met de andere deelnemers. In de praktijk blijkt dat velen tegen dezelfde vragen, struikelblokken, frustraties, uitdagingen aanlopen. Vaak hebben andere deelnemers in het verleden al een eigen oplossing gevonden waar anderen van zouden kunnen leren. Dankzij de hoge interactiviteit beperkt het leren zich dus niet tot hetgeen de beide docenten als suggestie of zelfs oplossing naar voren brengen, waardoor het een echte verdiepingsdag wordt: voor professionals die graag met elkaar de diepte ingaan.


Handige informatie

Deze compliance cursus vindt plaats op donderdag 30 november 2017
De kosten voor deze cursus zijn € 395,- (exclusief BTW, inclusief lunch)
Vroegboekkorting mogelijk! Bij een inschrijving van 3 weken of meer van te voren 20% korting op de totaal prijs! zie onze website: www.DeComplianceAcademie.nl

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 1 dag
Locaties Doorn, uw eigen locatie
PE-punten 6
Tijden Overdag
Kosten €395
Les locatie type Conferentiecentrum
Titulatuur Geen titel
Website www.decomplianceacademie.nl/compliance-cursus/
Lesmethode Workshop
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaand december
Provincie Utrecht
Afronding met certificaat van deelname
 • Roland Notermans
  Roland Notermans
  Docent
  De Compliance Academie is opgericht door Roland Notermans die meer dan vijftien jaar ervaring heeft met compliance en business conduct programma's. Aanvankelijk als Hoofd Compliance en Juridische Zaken van de medische divisie van Koninklijke Philips met ruim 30.000 medewerkers. Vervolgens als Senior Vice President, acting COO van de Juridische Functie wereldwijd en Hoofd Compliance van de Nederlandse Philips organisatie. Daar waren ruim 25 locale compliance officers actief. En sinds enige jaren heeft hij een eigen adviesbureau geheten NUX Compliance Consultancy. NUX Compliance adviseert multinationals over hun bestaande compliance programma en begeleidt grote bedrijven gedurende langere periodes om hun eigen compliance, ethics & business conduct programma's op een hoger plan te tillen (voorbeelden zijn ASML; Heineken; SHV; ECT; FrieslandCampina en andere bedrijven; referenties op aanvraag).

  In de afgelopen vijftien jaren heeft Roland meer dan honderd cursussen, workshops en seminars gegeven. Over verschillende compliance, legal risk, reputation, legal department management en aanverwante onderwerpen. Zowel binnen de Philips groep als voor het Nederlands Compliance Instituut, de Legal Leadership Academy (Dialogue BV), De Brauw Blackstone Westbroek, Houthoff, AKD en andere advocatenkantoren, Het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen, de Bedrijfsjuristenmonitor en vele andere gelegenheden. In 2015 zal hij ook enige compliance onderwerpen verzorgen aan de Governance University.

  Al die ervaringen komen nu samen op een plek zodat u daarvan kunt profiteren: De Compliance Academie. Opgericht om u verder te helpen en in contact te brengen met vele anderen die ook liever kennis willen delen dan het wiel zelf uitvinden.
 • Fred van der Drift
  Fred van der Drift
  Docent
  Fred van der Drift studeerde Civiel Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden (1987), en Vennootschaps- en Ondernemingsrecht aan de Grotius Academie (1995 cum laude). Had zij eerste contact met compliance eind jaren tachtig bij Buruma Maris advocaten in fiscale strafrechtzaken. Begin jaren negentig naar Siemens als corporate secretary en General Counsel Nederland. Vanaf 2003 CEO van Siemens International Holding B.V. Veel internationale governance puzzles opgelost en compliance culturen op een noemer gebracht. Na het wereldwijde omkoopschandaal in 2008 door Siemens AG aangesteld als General Counsel Legal & Compliance Noord West Europa. In drie jaar het bestaande team geprofessionaliseerd en uitgebouwd van 50 naar 150 medewerkers. Voorstander van standaardisatie met oog voor locale context. Pleitbezorger van diversity. In 2012 al zijn Siemens functies aan vrouwelijke opvolgers overgedragen.
 • Michael van Woerden
  Michael van Woerden
  Docent
  Michael van Woerden is voormalig hoofd Compliance van ABN AMRO Wholesale (Nederland). Momenteel is hij werkzaam als zelfstandig compliance consultant. Hij doceert en publiceert regelmatig. Onder zijn eind-redactie verschenen de boeken 'Tien jaar compliance - de praktijk aan het woord' (NIBE-SVV, 2010) en 'Ondernemen zonder corruptie' (WoltersKluwer, 2013).