Dé opleidingensite voor hbo en hoger

De Compliance Academie

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Contact
 • Opleidingen
 • Vestigingen
 • Werknemers
 • Testimonials

De Compliance Academie, voor een waardevolle compliance cursus & workshop!


Indien jij ook met de vragen uit de linkerkolom worstelt, of met de vraag "Wat moet IK met compliance in mijn organisatie?" dan is ons aanbod waarschijnlijk het begin van jouw oplossing. Het zijn namelijk vragen waar heel veel bedrijven en medewerkers mee worstelen. Onze passie is om professionals te helpen, hen door de bomen het bos laten zien, gerust te stellen dat Compliance niet zo'n grote uitdaging voor jou hoeft te zijn als je wel zou denken. Kennis, valkuilen en tips te delen zodat jij na EEN dag heel veel sneller en efficiënter aan de slag kunt.

We beloven dus veel. En gezien de honderden getuigenissen onderaan deze pagina (en op Linkedin) maken we dat ook echt waar! Ben jij opzoek naar een compliance cursus of compliance workshop? Lees dan snel verder!

De Compliance Academie behandelt onderwerpen in diverse praktijkcursussen waar je echt iets aan hebt. Geen theoretische verhandelingen, geen advocaten aan het woord die uitsluitend de wet of jurisprudentie behandelen. Wel een cursus compliance en/of een workshop compliance door praktijkmensen voor praktijkmensen.

Direct toepasbaar. Praktisch. Helder. Inspirerend. Bruikbaar. Gebaseerd op jarenlange ervaring met governance, risk and compliance in de praktijk, en met best practices van tientallen bedrijven. Over regulatory/legal/ controlling compliance en over behavioural/stimulating compliance. Met veel tips, valkuilen, kinderziektes, leren van andere bedrijven, leren van mede-cursisten!

Vaker teleurgesteld? Met onze compliance cursus en compliance workshop zeer zeker niet. Bekijk de korte video en lees de getuigenissen van eerdere deelnemers, want die zeggen meer dan deze website. Met een investering van een dag verhoog jij jouw effectiviteit en versterk je jouw bijdrage aan een corporate compliance programma. En begrijp je waarom echte duurzaamheid niet mogelijk is zonder een effectief compliance programma. Wij hebben De Compliance Academie opgericht om jou verder te helpen; indien gewenst komen we bij jouw organisatie op locatie. Heel graag tot ziens bij een van onze cursussen of workshops!
Referenties

 • Zie de honderden referenties en onderschrijvingen op mijn Linkedin Profiel of op de website zelf
» Algemene informatie
  • Bezoek adres
   (Hoofdlocatie)
  • Beukenrodelaan 2
  • 3941 ZP Doorn
  • Nederland
  • Bezoek adres
  • elke cursus en workshop kan OOK uw eigen locatie
  • uw eigen locatie
  • Nederland
 • Roland Notermans
  Roland Notermans
  Docent
  De Compliance Academie is opgericht door Roland Notermans die meer dan vijftien jaar ervaring heeft met compliance en business conduct programma's. Aanvankelijk als Hoofd Compliance en Juridische Zaken van de medische divisie van Koninklijke Philips met ruim 30.000 medewerkers. Vervolgens als Senior Vice President, acting COO van de Juridische Functie wereldwijd en Hoofd Compliance van de Nederlandse Philips organisatie. Daar waren ruim 25 locale compliance officers actief. En sinds enige jaren heeft hij een eigen adviesbureau geheten NUX Compliance Consultancy. NUX Compliance adviseert multinationals over hun bestaande compliance programma en begeleidt grote bedrijven gedurende langere periodes om hun eigen compliance, ethics & business conduct programma's op een hoger plan te tillen (voorbeelden zijn ASML; Heineken; SHV; ECT; FrieslandCampina en andere bedrijven; referenties op aanvraag).

  In de afgelopen vijftien jaren heeft Roland meer dan honderd cursussen, workshops en seminars gegeven. Over verschillende compliance, legal risk, reputation, legal department management en aanverwante onderwerpen. Zowel binnen de Philips groep als voor het Nederlands Compliance Instituut, de Legal Leadership Academy (Dialogue BV), De Brauw Blackstone Westbroek, Houthoff, AKD en andere advocatenkantoren, Het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen, de Bedrijfsjuristenmonitor en vele andere gelegenheden. In 2015 zal hij ook enige compliance onderwerpen verzorgen aan de Governance University.

  Al die ervaringen komen nu samen op een plek zodat u daarvan kunt profiteren: De Compliance Academie. Opgericht om u verder te helpen en in contact te brengen met vele anderen die ook liever kennis willen delen dan het wiel zelf uitvinden.
 • Fred van der Drift
  Fred van der Drift
  Docent
  Fred van der Drift studeerde Civiel Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden (1987), en Vennootschaps- en Ondernemingsrecht aan de Grotius Academie (1995 cum laude). Had zij eerste contact met compliance eind jaren tachtig bij Buruma Maris advocaten in fiscale strafrechtzaken. Begin jaren negentig naar Siemens als corporate secretary en General Counsel Nederland. Vanaf 2003 CEO van Siemens International Holding B.V. Veel internationale governance puzzles opgelost en compliance culturen op een noemer gebracht. Na het wereldwijde omkoopschandaal in 2008 door Siemens AG aangesteld als General Counsel Legal & Compliance Noord West Europa. In drie jaar het bestaande team geprofessionaliseerd en uitgebouwd van 50 naar 150 medewerkers. Voorstander van standaardisatie met oog voor locale context. Pleitbezorger van diversity. In 2012 al zijn Siemens functies aan vrouwelijke opvolgers overgedragen.
 • Michael van Woerden
  Michael van Woerden
  Docent
  Michael van Woerden is voormalig hoofd Compliance van ABN AMRO Wholesale (Nederland). Momenteel is hij werkzaam als zelfstandig compliance consultant. Hij doceert en publiceert regelmatig. Onder zijn eind-redactie verschenen de boeken 'Tien jaar compliance - de praktijk aan het woord' (NIBE-SVV, 2010) en 'Ondernemen zonder corruptie' (WoltersKluwer, 2013).
Honderden testimonials!
zie de honderden onderschrijvingen en aanbevelingen op de website en via het linkedin profiel van Roland Notermans: linkedin.com/in/rolandnotermans

honderden deelnemers