Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Onderhandelen en krijg wat je wilt

Covalis ketenmanagement

 • Beschrijving
 • Overzicht

Heb jij binnenkort een onderhandeling die erg belangrijk voor je is? Zo belangrijk, dat je zeker wilt zijn dat je krijgt wat je wilt! Alleen weet je nog niet zo goed hoe je dat moet aanpakken? Je wilt geen hoorcollege volgen, maar wel stapsgewijs bij jouw persoonlijke case geholpen worden. Als je dit herkent, dan is de ontwikkelgang 'onderhandel én krijg wat je wilt' echt iets voor jou! In een veilige omgeving gaan we actief aan de slag tot we jouw resultaat hebben bereikt.

Programma leergang

Tijdens de leergang staan jouw praktijkvoorbeelden centraal. Als deelnemer breng je zelf voorbeelden in. Dat gebeurt in de intake. In de daaropvolgende workshopdagen leer je:

 • hoe je werkrelaties verbetert en schijnbaar onoplosbare geschillen oplost;
 • je sterktes en zwaktes bij onderhandelen te beheren;
 • manipulatieve onderhandelingstechnieken te herkennen en manieren om deze effecten te neutraliseren;
 • te winnen, niet door de andere kant te verslaan, maar door ze voor je te winnen;
 • de onderhandeling positief te beïnvloeden door een goede voorbereiding;
 • emoties te herkennen, het effect ervan te kennen en te kunnen beïnvloeden, zowel van jezelf als van je counterpart;
 • je invloed te vergroten door controle over het onderhandelingsproces te hebben.

Oefenen met jouw eigen praktijkvoorbeelden staan centraal bij deze ontwikkelgang. Dus geen oefeningen met theorie maar we leveren de theorie die jouw case nodig heeft! In dag 3 wordt op individuele basis deze behoefte completeert en wordt jouw onderhandelingsgesprek voorbereid. Het is aan jou of je bij het onderhandelingsgesprek ondersteuning nodig hebt. Na afloop wordt het onderhandelingsproces geëvalueerd in samenspraak met jouw leidinggevende en/of counterpart. Deelnemers stellen deze evaluatie op prijs om te leren wat men verder nog kan verbeteren.

Top 3 redenen om deel te nemen

 • meer controle over jouw onderhandeling door aanscherping van jouw vaardigheden;
 • bereik betere resultaten door de onderhandelingsstrategieën te kennen die je nodig hebt om in onzekere omgevingen te onderhandelen, moeilijke mensen te behandelen en conflicten te beheersen.
 • oefen met echte praktijkvoorbeelden van jezelf en van de medeparticipanten door deel te nemen aan onderhandelingsscenario's.

Werkvormen

In de workshop bent je actief bezig met de materie in cases en rollenspellen. De derde dag wordt - naar wat je echt nodig hebt - op maat verzorgd. Het individueel programma vul je zelf naar je eigen behoefte in.

Vakexperts

De leergang wordt gefaciliteerd door Tom van de Ven, een zeer ervaren trainer en onderhandelaar en Pieter van Dam, zeer ervaren als inkoopadviseur en onderhandelingsexpert. Beide hebben jarenlange ervaring in het voeren en leiden van verschillende soort onderhandelingen.

Voor wie

Deze leergang trekt een divers, wereldwijd publiek aan, zowel uit de private als uit de publieke sector. Geschikt voor CEO's, directeuren en managers in een breed scala van vakgebieden, waaronder verkoop, inkoop, HRM en operations.

Kosten:

De kosten van de intake plus 3x klasikale workshopdag bedragen € 1.248,- en voor het individuele deel (vanaf workshopdag 3) € 1.649,-. Wanneer je er direct voor kiest om de hele leergang aan te schaffen dan zijn de kosten € 2.700,- excl. BTW. Alle bedragen zijn inclusief syllabus, consumpties en lunches.

Opties:

Naast deze leergang is het ook mogelijk om de workshopdagen, als ook de gehele leergang in huis te laten organiseren. Vraag vrijblijvend een maatwerk offerte aan?

Niveau N.V.T.
Vorm Full-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 3 dagen
Kosten €1248
Les locatie type Conferentiecentrum
Titulatuur Geen titel
Website www.covalis.nl/trainingen/onderhandel-en-krijg-wat-je-wilt/
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaand september
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Maximaal aantal deelnemers 10
Afronding Geen