Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Ketensamenwerking in de ICT

Covalis ketenmanagement

  • Beschrijving
  • Overzicht

Uw organisatie maak onderdeel uit van een of meerdere ketens. Het goed kunnen samenwerken binnen deze ketens wordt voor uw organisatie steeds belangrijker, dus ook voor uw ICT-functie. De kracht van uw ICT wordt niet alleen bepaald door uw eigen kwaliteiten, maar ook sterk door uw leveranciers en uw vermogen om ketenbreed samen te werken. Daarom staat ketensamenwerking op uw agenda!

ICT is een vak met een inhoudelijke diepgang. Dat brengt met zich mee dat ICT-ers vaak de neiging hebben om zich te richten op mensen en organisaties die op hun zelf lijken. Met het gevolg dat de omgeving wordt bezien vanuit het specialisme en vraagdenken onvoldoende uit de verf komt. Daarom zien we dat vele organisaties ketensamenwerken-in-de-ICT nog zien als gegevensuitwisseling binnen de keten of samenwerken met organisaties in de directe nabijheid.

Ketensamenwerking in de ICT is het op een lijn brengen van de gehele keten. En dan beschouwd en geoptimaliseerd vanuit de eindklant. Met het gevolg dat verspillingen worden weggenomen, de kwaliteit verhoogd en kosten gaan dalen.

Het functioneren in een ketengoep vraagt specifieke vaardigheden voor uw ICT organisatie. In de cursus 'Ketensamenwerking in de ICT' leert u de spelregels van het nieuwe samenwerken kennen aan de hand van het volgende programma:


  • De juiste klantvraag herkennen? Faalkosten aanpakken, in de flow komen en perfectie nastreven? Loskomen van denken in organisatiegrenzen!
  • Hoe de juiste ketenpartijen te selecteren? Hoe gaan ze de doelen van uw keten realiseren?
  • Hoe regisseer ik de ketenbelangen? Hoe vergroot ik mijn invloed op leveranciers en de business, zonder daar de directe macht en middelen voor te hebben.
  • Hoe laat u de keten perfect samenwerken en ontstaat er een cultuur van leren en blijvend innoveren?
  • Hoe gaat de keten echt voor jou en voor je klant (samen)werken?
  • Leiderschap van de ketenregisseur en keten.

Certificaat

Na het volgen van de twee cursusdagen ontvangt u het certificaat voor ketensamenwerking in de ICT.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 dagen
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.covalis.nl/trainingen/ketenregisseur-training/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding Certificaat