Dé opleidingensite voor hbo en hoger

HBO Bachelor Business IT & Management specialisatie Functioneel beheer - Avond

Computrain

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

Je wil een officieel diploma Business IT & Management op Bachelorniveau behalen en je wil je specialiseren in het actuele vak van functioneel beheer.

Omschrijving
Informatiesystemen ondersteunen bedrijfsprocessen en zorgen dat de informatievoorziening in een bedrijf zo effectief en efficiënt mogelijk verloopt. Organisaties zijn dan ook in toenemende mate afhankelijk van het goed functioneren van informatiesystemen. Wil jij de informatiesystemen beter kunnen managen? En daarmee de beheersbaarheid van bedrijfsprocessen vergroten? In deze NVAO-geaccrediteerde opleiding specialiseer je je in functioneel beheer. Je verdiept je in processen rond informatiemanagement, gebruikersbeheer en functioneel beheer.

Admission

Je kunt deze Bachelor volgen als je een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 bezit. Indien je niet in het bezit bent van een van deze diploma’s, kun je ook instromen met een 21+ toets. Je hebt je bijvoorbeeld ontwikkeld via je werk of op een andere manier, waarmee je laat zien dat je de kwaliteiten bezit die nodig zijn voor een HBO Bacheloropleiding. Zie HBO Bacheloropleidingen voor meer informatie.

Characteristics
HBO Bachelor

Enrollment
Inschrijven kan via www.computrain.nl/inschrijven.html?id=55112.

Graduation

Je ontvangt tijdens je opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Iedere module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. De eerste fases rond je af met een praktijkgerichte eindopdracht en gedurende de opleiding werk je aan een praktijkportfolio. Je sluit de Bacheloropleiding af met een afstudeeropdracht.

Objectives

De opleiding richt zich direct op de kern van het vakgebied. Dat geeft directe herkenbaarheid en toepassingsmogelijkheden. Per module rond je steeds een onderwerp af. Daarmee heb je een zeer overzichtelijk en goed georganiseerd programma. De meeste modules zijn bovendien ook op basis van e-learning te volgen. Je zult merken hoe prettig dit werkt.

Je ontwikkelt je op een zeer praktische wijze op erkend HBO Bachelorniveau. HBO Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Je kunt korter of langer over je opleidingstraject doen. Een eerdere HBO-opleiding of veel werkervaring levert je mogelijk vrijstellingen en daarmee een verkort programma op. Het kan ook zijn dat je het te druk hebt om de opleiding in 4 jaar af te ronden. Dan kun je door onze modulaire aanpak de duur van je opleiding eenvoudig verlengen tot maximaal 6 jaar. De kosten zijn gebaseerd op 3 jaar. Heb je langer nodig, dan betaal je geen extra kosten.

Voor werkenden

In de bijeenkomsten wordt gewerkt met opdrachten uit de praktijk en cases van dagelijkse situaties. De docenten hebben veel ervaring in het werkveld.

Je merkt direct dat zij kennis van zaken hebben en dat ze je helpen bij problemen en vraagstukken die je in je werk tegenkomt. Ze maken de leerstof praktisch en goed toepasbaar. Door deze praktijkgerichte aanpak leer je de nieuwe kennis direct in de praktijk toe te passen. Wij zijn ook resultaatgericht, de opleiding is speciaal ontwikkeld voor werkenden. Veel praktijkopdrachten voer je namelijk in je werk uit. Als een bepaald onderwerp buiten je huidige werkveld valt, zorgen de docenten voor actuele praktijksituaties, zodat je toch praktijkgericht kunt oefenen.

Flexibel studeren

Je studeert steeds in overzichtelijke stappen. Per module rond je een onderwerp af. Daarmee houd je focus en is je opleiding overzichtelijk opgebouwd. Daarnaast word je tijdens deze Bachelor ondersteund door onze gebruiksvriendelijke professionele online leeromgeving. Je vindt er alles wat je nodig hebt tijdens je hele studie. Dankzij het duidelijke overzicht hebt altijd zicht op de bijeenkomsten en opdrachten, zodat het plannen eenvoudig is. Je kunt zo ook contact onderhouden met je studiecoach en de docenten. Bovendien is het mogelijk om er te oefenen met vragen en praktijkcases.

De opleiding is op verschillende manieren te volgen. Je kunt kiezen uit een dagvariant van 1 dag per 2 weken of een avondvariant van 1 avond per week. Wil je liever zonder bijeenkomsten studeren of met meer flexibiliteit? Ook dat kan. Deze opleiding kun je grotendeels online volgen, bijvoorbeeld thuis of op je werk. Zie Studeren op Afstand voor meer informatie hierover.

Program guide
Fase 1
 • IT-development 8 EC
 • Business en IT-trends 8 EC
 • IT-architectuur 8 EC
 • Business informationmanagement 8 EC
 • Procesmanagement 8 EC
 • Projectmanagement 8 EC
 • Eindopdracht 6 EC
 • Praktijkprogramma 6 EC
Fase 2
 • Bedrijfskundig management voor IT 12 EC
 • Business datamanagement 12 EC
 • Organisatie en verandering 12 EC
 • IT-strategie 12 EC
 • Eindopdracht 6 EC
 • Praktijkprogramma 6 EC
Fase 3
 • Effectief communiceren en beïnvloeden 12 EC
 • Adviesvaardigheden 12 EC
 • Functioneel beheer en informatievoorziening 12 EC
 • Kernprocessen van functioneel beheer 12 EC
 • Inrichting van functioneel beheer 12 EC
 • Praktijkprogramma 12 EC
Afstudeerfase
 • Praktijkprogramma 30 EC
 • Eindscriptie 30 EC
Afstuderen

Je sluit je Bacheloropleiding af met een individuele fase waarin je een scriptie schrijft. Je kunt dit laten aansluiten op je specialisatierichting. Ook kun je onderzoek in je organisatie doen, zodat het resultaat direct te gebruiken is. Je wordt tijdens het afstuderen persoonlijk begeleid. Voorafgaand aan de scriptie vindt in 2 bijeenkomsten uitleg plaats over het afstuderen, zodat je goed bent voorbereid.

Erkend HBO Bachelorgetuigschrift

Als je alles met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Business IT & Management’ met de specialisatie Functioneel beheer als extra aantekening. Daarnaast mag je de graad BSc (Bachelor of Science) voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Bacheloropleidingen. NCOI is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Je ontvangt van NCOI een officieel internationaal erkend Bachelorgetuigschrift met hoge waarde op de arbeidsmarkt.

Niveau HBO
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Kosten €8490
Titulatuur Geen titel
Website www.Computrain.nl/opleiding/HBO-Bachelor-Business-IT-Management-specialisatie-Functioneel-beheer.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Diploma