Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Agile en Test Automation

cibit academy | inspearit B.V.

  • Beschrijving
  • Overzicht

Met de keuze voor Agile ontwikkeling van veel organisaties en daaraan gerelateerd de opkomst van Continuous Delivery en Continuous Integration is er een hernieuwde interesse en noodzaak ontstaan voor testautomatisering. Het iteratief werken en de korte time-to-market vragen om een veelheid en snelheid aan testen die alleen nog met ondersteuning van de juiste tools kan worden gerealiseerd. In deze cursus word je bekend gemaakt met nut en noodzaak van testautomatisering bij Agile ontwikkelen en krijg je een beeld van de mogelijkheden en onmogelijkheden van enkele gangbare testtools.

Testautomatisering in een Agile omgeving

Testautomatisering wordt een "onmisbaar" hulpmiddel in een omgeving waarin Agile wordt ontwikkeld. Het toenemende belang van regressietesten leent zich bij uitstek voor de inzet van testautomatisering. Tijdens de korte cycli (sprints) is het belangrijk om aan het einde van iedere cyclus te verifiëren of alle eerder gebouwde functionaliteit nog werkt. De business case voor testautomatisering valt dan eerder positief uit.

Naast regressietesten zijn er nog meer redenen om te automatiseren, bijvoorbeeld voor het verhogen van de dekkingsgraad of het inkorten van de benodigde doorlooptijd bij de testuitvoering (efficiëntie). Testautomatisering stelt teams in staat om al eerder in het ontwikkeltraject testen uit te voeren zonder dat een GUI nodig is, bijvoorbeeld door te testen op API-level. Dit verkort de doorlooptijd van het testtraject.

In deze training krijg je praktische handvatten en tips die je verder helpen met testautomatisering. Hierdoor krijg je een beter beeld wat je kunt automatiseren, wat het juiste moment is om te starten, welke tools er zijn en wanneer deze geschikt zijn. In de training zul je langs deze weg ook leren welke eisen worden gesteld aan de omgeving en de betrokken specialisten.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor testspecialisten (of andere testfunctionarissen) en ontwikkelaars in Agile ontwikkelteams. Ook voor niet-testers is deze cursus een goede bewustwording om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden en onmogelijkheden van testautomatisering. Met deze kennis kunnen ook goede besluiten worden genomen over de gewenste werkwijze bij agile software ontwikkeling.

We gaan ervan uit dat je de essentie van Agile en Scrum al kent, hetzij door praktijkervaring, hetzij doordat je de cursus Agile & Scrum Essentials hebt gevolgd, en dat je bekend met het testen van software.

Doel

Het doel van de training is om testspecialisten bekend te maken met succes- en faalfactoren van testautomatisering. Na afloop van de training ben je in staat om effectief testautomatisering in te (laten) zetten.

Wilt u zich verder ontwikkelen?

Voor tal van klanten hebben we gespecialiseerde vervolgtrainingen uitgevoerd. Dit waren bijvoorbeeld trainingen specifiek over testen en testautomatisering, met meer verdieping in testmethodieken, testtechnieken en (specifieke) testtools.

Wil je na deze kennismakingstraining meer leren over testen in agile projecten en testautomatisering, neem dan contact met ons op.

Deze training wordt in samenwerking met testspecialist Praegus aangeboden.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 1 dag
Locatie Bilthoven
Tijden Overdag
Kosten €695
Titulatuur Geen titel
Website www.cibit.nl/nl/opleidingen/cursus-agile-en-test-automation/
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaanden april, juni, september, december
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Afronding Certificaat van deelname