Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Post-hbo Bedrijfsmaatschappelijk Werk

Christelijke Hogeschool Ede

  • Beschrijving
  • Overzicht

Goed werkgeverschap. Dat is veel meer dan op tijd de salarissen uitbetalen. Binnen jouw bedrijf of organisatie begeleid je bij of adviseer je over het welzijn van medewerkers. Je draagt bij aan de aanpak van psychosociale arbeidsbelasting en ziekte verzuim. Goed leiderschap, duurzaam HRM en een gezonde bedrijfscultuur zijn hierbij sleutelwoorden. Maar hoe pak je dat aan? Welke strategie moet je kiezen? En hoe zet je die om in een actieplan en ga je concreet aan de slag?

Dat ontdek en ontwikkel je tijdens de post-hbo Bedrijfsmaatschappelijk Werk aan de CHE. De opleiding bestaat uit drie modules. Je gaat eerst aan de slag met de competentie van het bedrijfsmaatschappelijk werk en de positioneringen in het krachtenveld binnen de organisatie. Daarna houd je je bezig met de strategische analyse en de strategische positionering en 'marketing' van bedrijfsmaatschappelijk werk. Klinkt theoretisch, maar we beloven je: je gaat ook praktisch aan de slag. Je leert bovendien in een kleine groep: met 4 tot 7 andere professionals. Dat zorgt voor veel interactie en een hoog leerrendement.


Module A: Competentie Bedrijfsmaatschappelijk Werk.
Module B: Strategische Analyse Bedrijfsmaatschappelijk Werk.
Module C: Strategische Positionering Bedrijfsmaatschappelijk Werk.

Per module wordt een uitgebreid moduleboek met een keur aan relevantie literatuur digitaal uitgereikt, naast het boek (digitaal) Bedrijfsmaatschappelijk werk, Competentie en Strategie, door Tom van den Belt)

Niveau Post-HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 4 maanden
Type Post-hbo / Post-bachelor
Kosten €2650
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 6
Afronding Certificaat