Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Masterclass Personeelsmanagement (HRM), organiseren & gedrag gedreven besluitvorming (Behavioral Decision Making)

CAI-opleidingen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Besluiten nemen is een cruciale factor om effectief een organisatie te kunnen besturen. Val vanuit verschillende view points (perspectieven) wordt naar een organisatie gekeken om karakter en cultuur te herkennen. Is er eenmaal inzicht dan kunnen organisatieproblemen worden identificeerd en vervolgens geanalyseerd om oplossingen te vinden, zodat veranderingsprogramma's en ICT behoefte kunnen worden opgesteld, daarna implementeren en kritisch evalueren.

We bekijken de kritieke rollen van macht, conflicten en relaties om zo met succes beslissingen te kunnen nemen binnen organisaties. We kijken naar de gevolgen die macht en invloed in organisaties veroorzaken, naar de relaties in organisaties en sociale netwerken. Welke rol besluitvorming heeft, hoe je conflicten moet managen en hoe over conflicten te onderhandelen.

Uitvoering; 8 sessies (1 voorbereiding + 7 klassikale sessies +examensessie), doorloop van 11 tot 14 weken

Literatuur; Gareth Morgan, "Images of Organization", Sage Publications, 2006, Kevin Kelly, "Out of Control", Perseus Books , 1995, Thomas Friedman, "The World is Flat: A Brief History of the Twenty-first Century", Farrar, Straus & Giroux, 2005, Jerald Greenberg, Managing Behavior in Organizations, Pearson Education, artikelen, e.d., inhoud; vraag de detail brochure aan bij CAI opledingen te Rijswijk voor het lesprogramma en de inschrijvingsprocedure.

leerdoelen;

• De contingent aard van besluitvorming begrijpen: in staat zijn om te bepalen welke vormen van besluitvorming past bij welke organisatorische contexten.

• Organisaties analyseren als netwerken van semi-autonome actoren met verschillende agenda's.

• De gevolgen van conflict voor organisatorische dynamiek analyseren.

• Het schijnbare verschil tussen de begrippen leiderschap en management begrijpen.

• De basis van macht en de rol van volgelingen in de opbouw en ondersteuning van leiders te begrijpen en het begrip van onderhandeling begrijpen.

• Inzicht krijgen in fundamentele HRM-praktijken en hun theoretische basis.

• Begrijpen hoe deze praktijken kunnen worden toegepast om praktische HRM problemen te analyseren en op te lossen.

• De aard van HRM (HRM) en hoe HRM bijdraagt aan organisatorische prestaties.

• HR-praktijken herkennen en het succes daarvan in organisaties analyseren.

• Begrijpen dat er behoefte is aan aanpassing tussen HR-praktijken en de noodzaak van aanpassing tussen HRM en bedrijfsstrategie.

Doelgroep; is bedoeld voor degene die inzicht willen in Human Resource management in relatie tot organisatie dynamiek, organisatieontwikkeling en welk gedrag binnen organisaties van invloed kan zijn op die ontwikkeling, zoals HRM functionarissen, managers, beleidsmakers en anderen die zich bezighouden met HRM of organisatieontwikkeling en gedrag binnen organisaties.

Niveau & voorkennis; HBO denk niveau wordt verwacht.

Literatuur: €100,-

Examen; € 455,-

Voor werkzoekende of ZZP-ers is korting mogelijk, bel met CAI opleidingen in Rijswijk voor de mogelijkheden. Ook bij meerdere inschrijvingen per persoon/bedrijf zijn er mogelijkheden.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 4 dagen
Type Bachelor (HBO)
Kosten €2060
Les locatie type Hotelaccomodatie, Op locatie, Op het instituut, Conferentiecentrum, Bij het bedrijf, In overleg
Titulatuur Geen titel
Website www.cai-advies.nl/masterclass-organiseren-hrm-behavioural-decision-making/
Lesmethode Klassikaal onderwijs
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding examen