Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Certified Scrum Master training, in één dag (PSM1)

CAI-opleidingen

  • Beschrijving
  • Overzicht


Scrummen betekent kleine stapjes nemen om samen met gebruikers/klant duidelijkheid te krijgen over een "good enough" oplossing. Kleine stapjes betekent snel kunnen bijsturen en verandering kunnen meenemen zodat na een stapje de klant krijgt waar hij eerder om vroeg. Kleine stapjes betekent ook vaak bij elkaar zijn om de toekomstige weg te verkennen.
Dit spel van iteratief en incrementeel naar een eindoplossing geraken heeft iemand nodig die de "scrum" spelregels duidelijk maakt en borgt dat ze worden nageleefd, deze rol het Scrum master. De scrummaster coacht en begeleidt het Scrum team dat bestaat uit een Product Owner, het Ontwikkelteam en de Scrum Master zelf. De Scrum master ondersteunt Product Owner en het Ontwikkel team en de omringende omgeving waarbinnen wordt ge-scrumt, zoals management & directie en beheer en exploitatie.

Doelstelling; de deelnemers leert in één dag het scrum raamwerk kennen, kent de events, artifacts, rollen en met name het werk en de verantwoording die behoort bij scrum master rol. De deelnemer wordt tevens voorbereid op het Scrum Master examen.

Uitvoering; 1 dag. Studiecredits (ECTS) : 4

Literatuur; Scrum Guide, Workbook Agile & Scrum, Voorbeeldexamens.

Inhoud; De rollen en hun verantwoording, het raamwerk, team coaching, de events, de advies rol, de borging rol,.. vraag de uitgebreide brochure aan bij CAI opleidingen in Rijswijk.

Doelgroep; voor degene die snel al dan niet met zelfstudie of vanuit ervaring Agile en Scrum methode globaal snappen en nu het scrum master examen willen behalen

Niveau & voorkennis;
MBO, géén voorkennis nodig (er is een inleesopdracht).

Investering training; € 450,- (inclusief catering en gebruik faciliteiten.)
Studiematerialen; € 70,- , Examen; PSM1*/ASF € 185,-

* The Professional Scrum Master I of PSM1 assessment is fully owned and maintained by Scrum.org


Planning en start; kan maandelijks starten. We plannen niet predictief maar adaptief! Voor inschrijven, het programma en wanneer in uw regio daadwerkelijk deze cursus start kunt u het best direct contact opnemen met deze aanbieder (CAI Opleidingen te Rijswijk, zie internet voor contactgegevens), u ontvangt dan de detailbrochure en de actuele planning van cursussen in uw regio.

Prijzen zoals gegeven in de regio Randstad, vraag de gratis brochure aan voor het lesprogramma en kostendetails.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 1 dag
Tijden Overdag
Type Bachelor (HBO)
Kosten €450
Les locatie type Op locatie, Op het instituut, Conferentiecentrum, Bij het bedrijf, In overleg
Titulatuur Geen titel
Lesmethode Klassikaal onderwijs
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaanden januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Geen