Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Psychologie voor managers

Bongers & Partners

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Docenten
 • Testimonials
 • Reviews

Training Psychologie voor managers

Als leidinggevende heeft u, net als uw medewerkers, blinde vlekken en valkuilen. U bent zich dan niet bewust van het effect van uw gedrag op anderen, waardoor u in lastige situaties terecht kunt komen. Als u beter inzicht in het karakter en gedrag van uzelf en uw medewerkers wilt hebben en uw kwaliteit van leiderschap en leidinggeven wilt vergroten, dan sluit deze training zeker aan bij uw behoefte.

Psychologie geeft een vernieuwende en heldere kijk op het gedrag van mensen. Leer hoe u twee boeiende terreinen combineert: leiderschap en psychologie. Tijdens deze training worden de belangrijkste theorieën uit de psychologie op praktische wijze vertaald naar uw rol als leider en leidinggevende.

Doelgroep
Deze persoonsgerichte psychologie training is bestemd voor iedere manager/directeur die persoonlijke en professionele ontwikkeling wil stimuleren om het maximale in zichzelf en anderen naar boven te halen.

Uniek aan deze training

 • Inzicht en invloed in gedrag
 • Zet uw doelen om in daden
 • Raak de 'juiste' snaar in het leidinggeven
 • Doe minder en bereik meer
 • O.l.v. toptrainer Manon Bongers

Resultaat
• Meer inzicht in het gedrag van jezelf en anderen.
• Mensen constructief aanspreken op gedrag.
• Processen kunnen analyseren en hierop interveniëren.
• Leidinggeven vanuit vertrouwen.
• Balans tussen taakgerichte en mensgerichte aspecten.

Herkent u dit?
• Soms begrijp ik het gedrag van medewerkers niet.
• Ik heb er moeite mee anderen aan te spreken op hun gedrag.
• Bij leidinggeven focus ik op de inhoud en niet op het proces.
• Soms neem ik verantwoordelijkheden van anderen over.
• Ik werk taakgericht en verlies het mensgerichte uit het oog.

Dan is deze psychologie training geschikt voor u!

Modules
Er worden 5 modules, gerelateerd aan het boek 'Psychologie voor managers' behandeld om bovengenoemd doel te bereiken:
Module 1 - Vergroot uw invloed
Module 2 - Psychologie en leidinggeven
Module 3 - Leidinggeven aan verschillende karakters
Module 4 - Autonomiebevorderend leiderschaps
Module 5 - Rendement op de lange termijn


Blok 1 - module 1

Vergroot uw invloed
Leiderschap valt of staat met de visie die u heeft, de richting die u op wilt en de waarden die u drijven. Met de juiste focus kunt u uw invloed in het leidinggeven vergroten.

Onderdeel van deze module:
Contractmanagement, ontwikkelingsniveaus, waardengedreven leiderschap, actiegerichtgeid, leidinggeven aan uzelf.


Blok 1 - module 2

Psychologie en leidinggeven
Om effectief leiding te kunnen geven, heeft u een kader nodig. Een kader van waaruit u gerichter kunt kijken naar de kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelmogelijkheden van uw medewerkers.

Onderdeel van deze module:
Het venster van waaruit u leiding geeft, basispatronen van denken, voelen en doen, de gedragscyclus van de 'waan van de dag', transparant leidinggeven.


Blok 2 - module 3

Leidinggeven aan verschillende karakters
Bij de ene medewerker gaat het leidinggeven u gemakkelijker af dan bij de andere. Hoe komt dat en wat kunt u hieraan doen?

Onderdeel van deze module:
Uw persoonlijkheid, persoonlijkheidscategorieen, uw eigen persoonlijkheid, leidinggeven aan verschillende persoonlijkheden.


Blok 2 - module 4

Leidinggeven vanuit vertrouwen
Onbewust herhaalt u oude vertrouwde patronen vanuit het verleden in het heden. Wees hier bewust van, dan heeft u keuzes in het leidinggeven van NU!

Onderdeel van deze module:
Leiderschap dat zelfstandigheid bevordert, pshychologische spelen, van spel naar bewuste realiteit.


Blok 3 - module 5

Gedrag wat u stimuleert en rendement op de lange termijn
Vanuit uw opgedane zelfkennis en uw versterkte zelfbewustzijn leert u gewenst gedrag te stimuleren en het geleerde te integreren in uw dagelijkse praktijk. Aan de hand van uw Persoonlijke Leidraad en een concreet actieplan kunt u uw ingeslagen weg vasthouden.

Onderdeel van deze module:
Bouwen aan een hecht team, waardering en erkenning, persoonlijke leidraad, terugblikken op de ontwikkelniveaus.

Na deze vijf masterclasses beheerst u de kern van gedragsontwikkeling bij uzelf en uw medewerkers. U past het geleerde direct en probleemloos toe in de praktijk.

Inclusief gratis intake
Voorafgaand aan deze reeks ontvangt u een intakeformulier om uw ontwikkelvragen en leerdoelen aan te geven. Deze zijn leidend voor uw eigen leerproces tijdens de training. Desgewenst kunt u een intakegesprek voeren met de trainer.

Intervisie
Tussen blok 1 en 2 plus blok 2 en 3 neemt u deel aan een intervisiegroep (bestaande uit uw mededeelnemers). Tijdens de intervisie wisselt u persoonlijke- en praktijkervaringen uit. Er wordt gewerkt aan de hand van gerichte opdrachten en oefeningen.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 5 dagen
Locatie Baarn
Tijden Overdag
Kosten €3599
Les locatie type Conferentiecentrum
Titulatuur Geen titel
Website www.bongers-partners.nl
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaand februari
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Afronding Certificaat
 • Manon Bongers
  Gedragstrainer,therapeut®,procesbegeleider,auteur Manon Bongers
  Docent

  Manon Bongers is gedragstrainer, coach, therapeut®, procesbegeleider en auteur van de managementboeken 'Psychologie voor managers' (2011) en 'Dealen met je baas' (2014). Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse. Sinds 2006 is Manon directeur en eigenaar van Bongers & Partners, een bedrijf gespecialiseerd in 'Management van Mensen'.
  Manon begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Samen met jou gaat ze na hoe je jezelf en anderen beïnvloedt en wat de effecten hiervan zijn. Aan de hand van bewezen psychologische theorieën en vele methodieken legt ze verborgen processen, blokkades en talenten bloot. Ze stimuleert je om ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Het resultaat: persoonlijke en professionele groei en betere werkrelaties.
  Haar werkwijze is praktisch, persoonlijk, doel- en procesgericht. Kenmerkend in haar aanpak is dat je zelf als persoon centraal staat. Hierbij zijn jouw talenten en jouw ontwikkelpunten leidend. De psychologische concepten en methodieken waar ze mee werkt, zijn bedoeld om gedrag en relatiepatronen te begrijpen en positief te beïnvloeden. Vanuit een vergroot zelfinzicht en zelfbewustzijn ben je in staat om met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werkt ze met intervisiebijeenkomsten, tussentijdse opdrachten, oefeningen en feedback.

  Uniek: de programma's 'Psychologie voor managers' en 'Psychologie op de werkvloer' zijn gebaseerd op de boeken van Manon Bongers: 'Psychologie voor managers - leidinggeven aan verschillende karakters' en 'Dealen met je baas - versterk je werkrelaties door inzicht in jezelf, je leidinggevende en je collega's'.

Psychologie voor managers
Ik heb uit de behandelde psychologische materie in de training Psychologie voor managers diverse aanknopingspunten gehaald, waarmee ik direct in de praktijk in het leidinggeven mijn effectiviteit heb kunnen verbeteren. En het wordt ook nog eens als positief en prettig teruggegeven door mijn medewerkers/collega's.
Schrijf je in voor onze nieuwsflits en blijf op de hoogte!
Chris van Veldhuizen (MANAGER TMO BACHELOR COURSE), TMO FASHION BUSINESS SCHOOL

Ervaringen met Training Psychologie voor managers

Gemiddeld een 8.9 gebaseerd op 1 ervaringen.

Algemeen
9
Inhoud
9
Docenten
9
Organisatie
9
Lesmateriaal
9
Begeleiding
8
Prijs / kwaliteitverhouding
9
Eindcijfer
8.9
Ervaring met Training Psychologie voor managers:

Als leidinggevende heb ik door vallen en opstaan door de jaren heen een bepaalde leiderschapsstijl ontwikkeld. Deze stijl wordt door de ene medewerker goed opgepakt terwijl de andere 'er niks mee kan'. Ik was dan ook op zoek naar handvatten om meer resultaat uit mijn medewerkers te halen. Met deze opleiding heb ik inzicht gekregen in mijn karakter en die van mijn medewerkers. Ik heb handvatten gekregen om als leidinggevende meer invloed uit te oefenen en bezit nu meer overtuigingskracht. De praktijkvoorbeelden en oefeningen kwamen mij bekend voor. Erg herkenbaar! en fijn dat hier veel mee wordt geoefend. de heer Hoek