Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Praktijkgerichte psychologie voor de Management Assistent

Bongers & Partners

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Docenten
 • Testimonials

Gebruik psychologische inzichten voor je persoonlijke groei en het vergroten van je zelfvertrouwen

Herken je dit?

 • Ik vraag me wel eens af hoe ik overkom op anderen.
 • Soms begrijp ik het gedrag van mijn collega's en manager niet.
 • Van bepaalde situaties of mensen word ik onzeker.
 • Ik 'denk' veel, maar spreek niet alles uit.

Opzet en doel
Tijdens deze leergang worden verschillende psychologie theorieën behandeld waarmee je gedrag op de werkvloer kunt verklaren en beïnvloeden.

Doelgroep
Deze persoongerichte psychologie leergang is bestemd voor iedere stafmedewerker, Management Assistent en of secretaresse die persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijk vindt. Om het maximale in zichzelf, collega's en de samenwerking met de manager / directeur naar boven te halen.

Werkwijze
De werkwijze is dynamisch, interactief, persoonlijk, praktisch en procesgericht. Hierin staat ervarend leren centraal.

Naast 30% theorie wordt er intensief gewerkt aan de hand van gerichte opdrachten en oefeningen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding waardoor je er optimaal rendement uithaalt. De focus ligt op het behalen van je persoonlijke en professionele leerdoelen en vragen.

Het maximaal aantal deelnemers is 16. Vanaf 12 deelnemers wordt er een extra trainer ingezet.
Een extra mogelijkheid is individuele coaching. Hiermee kun je de progressie in jouw leerproces vergroten.


Modules
Er worden 5 modules behandeld om bovengenoemd doel te bereiken:

Module 1 | Ken jezelf!
Module 2 | Hoe kom ik over op anderen?
Module 3 | Beïnvloedingsstijlen en aansluiten bij jezelf en je
gesprekspartner
Module 4 | Samenwerken met verschillende karakters
Module 5 | Werk vanuit zelfvertrouwen en doorbreek gewoontepatronen

Na 5 dagen heb je meer inzicht in jezelf en het gedrag van anderen, waardoor je vanuit zelfvertrouwen meer invloed kunt uitoefenen. Je kunt met het geleerde direct in de praktijk aan de slag. Succes gegarandeerd!

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 5 dagen
Locatie Utrecht
Tijden Overdag
Kosten €3599
Titulatuur Geen titel
Website www.bongers-partners.nl/nl/trainingswijzer
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaanden januari, april, september
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Maximaal aantal deelnemers 14
Afronding Geen
 • Manon Bongers
  Gedragstrainer,therapeut®,procesbegeleider,auteur Manon Bongers
  Docent

  Manon Bongers is gedragstrainer, coach, therapeut®, procesbegeleider en auteur van de managementboeken 'Psychologie voor managers' (2011) en 'Dealen met je baas' (2014). Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse. Sinds 2006 is Manon directeur en eigenaar van Bongers & Partners, een bedrijf gespecialiseerd in 'Management van Mensen'.
  Manon begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Samen met jou gaat ze na hoe je jezelf en anderen beïnvloedt en wat de effecten hiervan zijn. Aan de hand van bewezen psychologische theorieën en vele methodieken legt ze verborgen processen, blokkades en talenten bloot. Ze stimuleert je om ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Het resultaat: persoonlijke en professionele groei en betere werkrelaties.
  Haar werkwijze is praktisch, persoonlijk, doel- en procesgericht. Kenmerkend in haar aanpak is dat je zelf als persoon centraal staat. Hierbij zijn jouw talenten en jouw ontwikkelpunten leidend. De psychologische concepten en methodieken waar ze mee werkt, zijn bedoeld om gedrag en relatiepatronen te begrijpen en positief te beïnvloeden. Vanuit een vergroot zelfinzicht en zelfbewustzijn ben je in staat om met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werkt ze met intervisiebijeenkomsten, tussentijdse opdrachten, oefeningen en feedback.

  Uniek: de programma's 'Psychologie voor managers' en 'Psychologie op de werkvloer' zijn gebaseerd op de boeken van Manon Bongers: 'Psychologie voor managers - leidinggeven aan verschillende karakters' en 'Dealen met je baas - versterk je werkrelaties door inzicht in jezelf, je leidinggevende en je collega's'.

Praktische psychologie voor de Management Assistent
Voordat de 5-daagse training Praktische psychologie voor de Management Assistent begon had ik me in de materie verdiept; ook had ik een aantal onderwerpen al in eerdere cursussen geleerd. Ik verwachtte van deze opleiding meer diepgang. En die was er! Manon creëerde veiligheid binnen de groep, zodat iedereen zonder schroom zijn verhaal kon doen en daarna de diepte in kon duiken. Iedereen zat er met een eigen verhaal en die kwamen in de plenaire sessies mooi naar voren en daar leerde je ook weer van. Het waren toevoegingen op je eigen vragen en oplossingen. De oefeningen in kleinere groepjes of zelfs met Manon één-op-één waren allemaal even confronterend, leerzaam en verhelderend. Ik weet nu nog duidelijker wat mijn valkuilen zijn en ik kan in de praktijk oefenen met de handreikingen die Manon mondeling gaf en die in haar boek duidelijk beschreven staan. Ook de hand-outs met oefeningen zijn een goed naslagwerk. Door het maken van een eigen actieplan en het uitwerken van waarden die voor mij belangrijk zijn heb je daadwerkelijk een plan om mee verder te gaan. De mogelijkheid om rechtstreeks met Manon contact op te nemen om persoonlijk zaken te bespreken vind ik erg prettig en toegankelijk. Het waren 5 intensieve maar hele leerzame bijeenkomsten. Ik vond de opleiding waardevol en kan er zeker op verder borduren in mijn werk en ook in mijn privéleven.
Francien Schijlen (OFFICE MANAGER FINANCE DEPARTMENT), MAASTRICHT UNIVERSITY SCHOOL OF BUSINESS AND ECONOMICS