Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 4 november 2016


Ik wil graag meer leren over leidinggeven

Ik wil graag meer leren over leidinggeven. Wie ben ik als leider, wat voor leider ben ik? Wat zijn mijn sterke leidinggevende punten en aan welke zwakke eigenschappen zou ik moeten werken? Ik wil daarnaast graag meer weten en leren over de verschillende managementtools.

Ik ben werkzaam als beleidsmedewerker, en houd mij bezig met het managen van projecten op het gebied van aanbesteding. Ik ben al meer dan twintig jaar werkzaam in deze rol en merk aan mezelf dat het tijd is om de stap te nemen naar een leidinggevende functie. Ik krijg hier in de organisatie overigens alle ruimte voor.

Antwoord
U bent toe aan de volgende stap en wilt beginnen met een leidinggevende functie. Als beginnende leidinggevende staat u voor een geheel nieuwe uitdaging. Er wordt straks verwacht dat u het beste uit uw medewerkers haalt. Een voorwaarde voor uw succes als leidinggevende is dat u beschikt over de juiste managementvaardigheden en optimaal gebruik kunt maken van uw persoonlijke kennis, kunde en talenten?

De opleidingen hieronder zijn speciaal ontwikkeld voor professionals die beginnen met leidinggeven. Alle vaardigheden waarover u moet dienen te beschikken als nieuwe leidinggevende komen aan de orde. De trainingen zijn zeer intensief, praktisch en interactief. Uiteraard gaat u aan de slag met concrete praktijksituaties:

Avans+ - Opleiding Leidinggeven als nieuwe uitdaging
NCOI Business School – Opleiding Startend leidingevende

Wilt u liever binnen een korte periode kennis maken met een bepaalde manier van leidinggeven. Vergelijk dan via onze zoekfuncties de verschillende soorten leidinggeven zoals Coachend leidinggeven of effectief leidinggeven.