Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 22 februari 2017


Omscholen van verzorgende IG naar administratief secretarieel werk

Sinds een aantal jaar ben ik werkzaam als verzorgende IG in de verpleegkunde. Ik merk dat mijn fysieke gestel de laatste jaren toch iets minder is geworden en zodoende wil ik mij graag omscholen naar administratief werk. In ieder geval werk in de gezondheidszorg waar ik nog steeds dagelijks in contact ben met mensen.

Antwoord

Bekijk eens de opleiding tot Medische secretaresse van Scheidegger opleidingen. Met deze opleiding kunt u een centrale rol spelen en dagelijks in contact zijn met mensen bij bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk, ziekenhuis of andere zorginstelling.

U leert onder andere medische brieven schrijven, medische termen en het werken met medische dossiers. Wellicht een aanvulling op uw werkzaamheden nu. De cursus duurt zes maanden en kan ervoor zorgen dat u nog steeds in de gezondheidszorg werkzaam zult blijven, echter op een andere functie.