Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 31 januari 2017


Ik ben op zoek naar een cursus notuleren

Ik ben ongeveer 4 jaar werkzaam als bestuurssecretaresse. Het afgelopen jaar hebben wij een reorganisatie gehad waardoor er nu meer werkzaamheden op mijn bordje liggen.

Eén daarvan is notuleren. Omdat ik nu vergaderingen en overleggen notuleer zou ik mij graag hier meer in willen verdiepen. Ik doe het nu allemaal gevoelsmatig zonder enige basis. Daarom zou ik graag de grondbeginselen van het notuleren onder de knie willen krijgen.

Doel voor mij zou zijn om makkelijk en effectief aantekeningen te maken en een duidelijk en prettig leesbaar verslag te maken.

Antwoord

Professioneel notuleren is zeker niet eenvoudig. Tijdens overleggen, vergaderingen moet u niet alleen luisteren maar ook schrijven tegelijk.

Wij willen u graag de training effectief notuleren van Loo van Eck Communicatie voorstellen.

Met deze training leert u onder andere in een korte tijd hoe u gericht luistert zonder in paniek te raken, een vaste opbouw die u kunt gebruiken en hoe u tijdens vergaderingen en overleggen logisch en snel aantekeningen kunt maken. Na deze training kunt u verschillende soorten vergaderingen en overleggen notuleren, ook als u zelf deelneemt aan het gesprek.

Ook is de training notuleren van Boertien Vergouwen Overduin een perfecte aanvulling. Deze praktijkgerichte training leert u niet alleen goede gespreksverslagen te schrijven maar ook zelfverzekerd de rol als notulist te vervullen tijdens het notuleren.