Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 18 oktober 2016


Ik ben op zoek naar een opleiding Wft Vermogen.

Samen met een collega zijn wij op zoek naar een opleiding WFT vermogen. Kunt u mij meer informatie geven over de mogelijkheden qua data en kosten?

Antwoord
De wet financieel toezicht (Wft) stelt eisen aan werkzame personen in de financiële dienstverlening. De opleiding Wft vermogen is speciaal gericht op het bevorderen van de deskundigheid om klanten op het gebied van vermogen te adviseren.

U leert onder andere een correct en helder adviesgesprek te voeren. U leert het inventariseren van behoeften en risico's, hoe een klant zijn vermogen kan opbouwen of afbouwen en in hoeverre economische gevolgen van invloed kunnen zijn op het vermogen van de klant. Daarnaast kunt u juridische en fiscale eigenschappen van de verschillende vermogensproducten doorgronden en dit in uw advies naar de klant toepassen.

Let op: de opleiding Wft vermogen staat niet op zichzelf. Wanneer u als 'adviseur Vermogen' aan de slag wenst te gaan moet u eerst de opleiding Wft Basis halen.

De opleiding Wft Vermogen wordt in verschillende vormen (klassikaal, online, e-learning of als zelfstudie) en door verschillende aanbieders aangeboden.

Bekijk hier enkele aanbieders die deze opleiding verzorgen: (1) Lindenhaeghe, (2) Nibe-SVV, (3) Dukers&Baelemans of (4) Avans+

Verschillende aanbieders, verschillende prijzen
Voor een e-learning traject bedraagt uw investering tussen de € 119,- en € 160,- euro.
Voor klassikaal bedraagt uw investering tussen de € 509,- en € 799,-.