Dé opleidingensite voor hbo en hoger

WOZ en OZB

Bestuursacademie Nederland

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

U bent nieuw of nog weinig ervaren binnen het vakgebied van de WOZ en OZB. U bent op het gebied van heffingen op zoek naar een basisopleiding, die u met name de essentiële kennis hierover biedt.

Omschrijving
Hoe zien de Wet WOZ en OZB er in hoofdlijnen uit? Met welke partijen krijgt u te maken als u het over de WOZ heeft? In deze praktische basisopleiding krijgt u het antwoord op deze en andere vragen rondom de WOZ en OZB. Met een ervaren docent uit de praktijk gaat u met de betreffende onderwerpen concreet en praktijkgericht aan de slag. Naast de algemene basiskennis over de WOZ en OZB krijgt u ook inzicht in andere aspecten waarmee u in uw werkpraktijk te maken krijgt. Zo legt u een mooie basis voor in de praktijk.

Admission

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Motivatie en interesse zijn voor deze opleiding minstens zo belangrijk. Deze opleiding verzorgen wij op MBO-niveau.

Characteristics
HBO-deelprogramma

Course schedule

Deze opleiding duurt 2 maanden. U heeft 5 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Enrollment
Inschrijven kan via www.bestuursacademie.nl/inschrijven.html?id=63181.

Graduation

De opleiding rondt u af met een praktijkgerichte opdracht. Wanneer u hiervoor een voldoende resultaat heeft behaald, ontvangt u het diploma ‘WOZ en OZB’ van Bestuursacademie Nederland.

Objectives

In deze opleiding gaat u samen met medestudenten interactief aan de slag met het thema heffingen. U werkt aan een praktijkgerichte opdracht die u in uw eigen werkomgeving gaat maken. Na het afronden van deze opleiding heeft u kennis van en inzicht in de verschillende aspecten van de WOZ en OZB. Zo komt de inhoud van de wet in hoofdlijnen aan bod, maar ook algemene kenmerken van de wet in de praktijk. Daarnaast leert u met welke partijen u te maken kunt krijgen in het kader van de Wet WOZ. Deze opleiding is onderdeel van de Belastingmedewerker Lokale Overheid (BMLO) van Bestuursacademie Nederland. Die opleiding heeft het predicaat Registeropleiding SPMBO/FOLO.

Program guide

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

WOZ en OZB

(10 bijeenkomsten)

 • De Wet WOZ in hoofdlijnen
 • Wat is een onroerende zaak?
 • De objectafbakening
 • De waardebepaling en -vaststelling en het waarderingsproces
 • De verschillende partijen in het kader van de Wet WOZ
 • Bezwaar en beroep tegen de WOZ-­beschikking
 • Gegevensverstrekking aan en door gemeenten
 • Plaats, historie en kenmerken OZB in het algemeen
 • De OZB in hoofdlijnen

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 2 maanden
Kosten €1629
Titulatuur Geen titel
Website www.bestuursacademie.nl/opleidingen/detail/WOZ-en-OZB.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma