Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Werken met het Overheidsontwikkelmodel

Bestuursacademie Nederland

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting

U bent leidinggevende, beleids-/stafmedewerker of medewerker kwaliteitsmanagement.

Omschrijving
Overheidsorganisaties tonen veel initiatief als het gaat om het verbeteren van de kwaliteit van de bedrijfsvoering en de dienstverlening. Het ontbreekt echter vaak aan een kader, waarin de verschillende kwaliteitsinitiatieven geplaatst kunnen worden. Daardoor raakt het inzicht in de samenhang van de verschillende initiatieven en de bedrijfsvoeringsaspecten zoek. Het Overheidsontwikkelmodel en deze opleiding bieden het kader om deze initiatieven en aspecten met elkaar te verbinden. U brengt helder in kaart op welke punten de kwaliteit van de organisatie en de resultaten van de bedrijfsvoering verbeterd kunnen worden. Na deze opleiding kunt u in uw eigen werkomgeving direct aan de slag met de kennis die u heeft opgedaan.

Admission

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau.

Characteristics
HBO-deelprogramma

Course schedule

Deze opleiding duurt 3 maanden. U heeft 4 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Enrollment
Inschrijven kan via www.bestuursacademie.nl/inschrijven.html?id=52114.

Graduation

De opleiding sluit u af met een praktijkgerichte opdracht. Bij een voldoende beoordeling ontvangt u het diploma ‘Werken met het Overheidsontwikkelmodel’ van Bestuursacademie Nederland.

Objectives

In deze opleiding maakt u op een praktische en toepasbare wijze kennis met het Overheidsontwikkelmodel. U krijgt zicht op de verschillende aandachtsgebieden en leert deze vertalen naar uw eigen organisatie. U heeft een gedegen kennis van het managementmodel en (her)kent de aandachtsgebieden en ontwikkelingsfases die worden gehanteerd. U ontwikkelt inzicht in de wijze waarop het model in de praktijk wordt toegepast, op welk moment het gebruik van het model nuttig kan zijn en waar u op moet letten als u het model in uw eigen organisatie wilt gebruiken.

Werken met het Overheidsontwikkelmodel heeft een sterk interactief en praktisch karakter. Vanuit de theorie kunt u makkelijk een vertaalslag naar de praktijk maken. De aandachtsgebieden van het Overheidsontwikkelmodel staan in de opleiding centraal. Daarmee zult u uitgebreid kunnen oefenen. U rondt de opleiding af met een moduleopdracht.

Program guide

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Achtergronden en definities van het Overheidsontwikkelmodel
  • Methode en werkwijze van het ­Overheidsontwikkelmodel
  • Aandachtsgebieden en ontwikkelingsfases
  • Bepalen van succesbepalende factoren voor uw organisatie
  • Verbeteren en besturen
  • Verankeren in de organisatie

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €1929
Titulatuur Geen titel
Website www.bestuursacademie.nl/opleidingen/detail/werken-met-overheidsontwikkelmodel-ink-managementmodel-opleiding.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma